Hlavní obsah

SESTAVA EURO: Legenda řádí dál, také lídři soupeře Čechů jsou v ráži

Praha

Pomohl si dvěma penaltami, ale co na tom záleží? Lídr obhájců evropského titulu z Portugalska překonal další mimořádný milník. Hvězdný útočník 109. brankou v reprezentaci vyrovnal absolutní mezinárodní rekord Aliho Daeího. Cristiano Ronaldo jako nejlepší střelec šampionátu proto figuruje v ideální sestavě 3. kola skupinové fáze fotbalového EURO podle Sport.cz. Po dvou zástupcích v ní mají Portugalsko, Švýcarsko a Nizozemsko.

Foto: Sport.cz s Uefa.com

Sestava 3. kola skupin EURO podle Sport.cz:

Článek

Většími favority na korunu krále střelců už byli někteří mladší pistolníci. Zatím však mají smůlu, Ronaldo vévodí tabulce s pěti trefami. Dovedl obhájce titulu k postupu z nejnabitější skupiny, v duelu s Francií se zaskvěl také brankář Patricio. Jiný vyhlášený kanonýr Lewandowski se loučí, jeho dva góly proti Švédsku na postup nestačily. Naopak Forsberg může na dvě trefy ze vzájemného duelu ještě navázat.

Češi se musejí mít na pozoru, jejich osmifinálový soupeř nasázel ve skupině osm gólů, nejvíc ze všech. Nizozemci svou produktivitu prokázali rovněž v utkání se Severní Makedonií, na starost si ji vzali Wijnaldum a Depay. Proti Turkům si zastříleli také Švýcaři, Zuber připravil všechny tři góly a Shaqiri dvakrát skóroval.

Kapitán Alaba dovedl do osmifinále Rakousko, obránce Christensen se mohl radovat z postupu Dánska. Dál míří také Vermaelen s Belgií.

Sestava 3. kola skupin EURO podle Sport.cz:
Patricio (Portugalsko) - Alaba (Rakousko), Christensen (Dánsko), Vermaelen (Belgie) - Shaqiri (Švýcarsko), Wijnaldum (Nizozemsko), Zuber (Švýcarsko), Forsberg (Švédsko) - Depay (Nizozemsko), Ronaldo (Portugalsko), Lewandowski (Polsko).

Reklama