Hlavní obsah

Bale se po vyřazení s Dánskem zlobil na rozhodčí a odešel z rozhovoru

Amsterdam

Kapitán velšských fotbalistů Gareth Bale se po osmifinálové prohře 0:4 s Dánskem na mistrovství Evropy zlobil na německého rozhodčího Daniela Sieberta. Podle jednatřicetiletého útočníka sudí podlehl atmosféře, kterou na stadionu v Amsterdamu vytvořili dánští příznivci. Fanoušci teď spekulují, zda jeho odchod z rozhovoru nenaznačuje i konec v národním týmu.

Foto: Koen Van Weel, Reuters

Opora reprezentace Walesu Gareth Bale hýřil během osmifinále EURO aktivitou.

Článek

"Měl jsem pocit, že rozhodčího možná ovlivnili fanoušci," řekl po utkání hvězdný fotbalista. Baleovi se v utkání nelíbila už situace před druhou brankou, kdy si stěžoval, že gólu Kaspera Dolberga předcházel faul Simona Kjaera na Kiefera Moorea. V závěru zápasu pak protestoval proti červené kartě pro Harryho Wilsona. Sám dostal v nastaveném čase žlutou kartu.

"Pochopitelně jsme všichni zničení. Prvních 25 minut jsme měli utkání pod kontrolou, vytvářeli si šance. Kluci bojovali jako vždy. Ukázali jsme srdce a víme, že výsledek možná neodráží, jak to na hřišti vypadalo, ale i tak jsem spokojený s tím, jak jsme se rvali. Musíme se z toho do budoucna poučit," uvedl Bale, který výpadek označil i za promarněnou příležitost.

Když nakonec dostal otázku na pokračování v reprezentační kariéře, neodpověděl a z rozhovoru odešel. Bale doposud odehrál v národním týmu 96 zápasů a vstřelil 33 branek, nicméně v posledních 15 duelech se neprosadil.

"Je zklamaný, stejně jako všichni hráči v kabině," uvedl asistent trenéra Rob Page, který na Euru zastupoval Ryana Giggse, jenž čelí obvinění z napadení dvou žen. "Proč by ale měl odpovídat na otázku ohledně své budoucnosti? Podle mě je to necitlivá otázka. Jaký má smysl se ho na to ptát, sotva odejde po porážce ze hřiště. V takovou chvíli s vámi cloumají emoce, takže udělal dobře, že odešel, aby si uspořádal myšlenky," řekl Page.

Velšané, kteří obhajovali semifinálovou účast z roku 2016 při své druhé účasti na ME v historii, vyrovnali druhou největší porážku v historii vyřazovacích bojů evropského šampionátu. "Ten druhý gól na začátku druhé půle změnil zápas. Jsme zklamaní a bolí to. Nechtěli jsme, aby naši fanoušci viděli takovýhle výsledek. I tak se tenhle tým zasloužil na turnaji o velký úspěch," dodal Page.

Reklama

Související témata: