Hlavní obsah

Dánové, nebo Češi?! Král severu nemá jasno, favorita v Baku nevidí

Praha

Jen pár dnů zařezává v novém angažmá. Když tedy teď jeho vlast stojí ve čtvrtfinále fotbalového EURO proti zemi jeho nového klubu, musí být trochu diplomat. „Byl jsem docela překvapený, že vypadla Francie, která pro mě byla v zápase se Švýcarskem favoritem. Uvidíme, kdo vyhraje trofej. Doufám, že to bude Dánsko, kdyby ne, tak budu přát českému týmu,“ usmívá se 184 centimetrů vysoký levý bek Casper Höjer v rozhovoru pro web pražské Sparty.

Foto: sparta.cz

Casper Höjer se stal druhou letní posilou fotbalové Sparty.

Článek

Svého Dána si nejprve pořídila Slavia. A Alexander Bah svým českým sešívaným kolegům prorokuje, že na šampionátu končí.

Dána hrajícího v Praze bude mít od nové sezony také letenský rival. Sparta ho v uvítacím videu uvedla jako Krále severu.

„Myslím, že půjde o velmi těžký zápas, přičemž Češi jsou si velmi podobní s naším týmem. Jak jsem už měl možnost sám pocítit během tréninků Sparty, důraz se zde klade na fyzickou stránku. To je znát také ve vašem národním týmu, kde jsou hráči silní a bojují jeden za druhého, což se projevuje i v samotných zápasech," přemítá Casper Höjer.

Čeští fotbalisté už jsou v Baku

<a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

Kdo tedy podle něj postoupí do semifinále?

„Oba týmy jsou velmi silné a hrají skvěle. Řekl bych, že je to 50 na 50, uvidíme, komu se bude dařit víc v jednotlivých okamžicích zápasu. To rozhodne," netroufá si šestadvacetiletý obránce určit favorita.

Souboj v Baku bude mít pro novou posilu Sparty každopádně speciální náboj.

Kolaps tým pozvedl na vyšší úroveň

Fotbalové myšlenky Dánů šly stranou hned během prvního zápasu, kdy zkolabovala hvězda týmu Christian Eriksen. „Lidé v Dánsku, ale i po celém světě, byli velmi nešťastní z toho, co se Christianovi stalo. Všichni projevovali empatii a modlili se za něj. Dánský tým se semkl a bojoval dál," poznamenává Höjer.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dánský obránce Casper Höjer ze Sparty Praha během přípravného utkání s Duklou Praha.

Nová posila Sparty si myslí, že vážná událost posílila reprezentaci jeho rodné země.

„Dánsko má už pár let velmi dobré mužstvo se skvělým týmovým duchem, ale možná právě tato situace je pozvedla ještě na vyšší úroveň."

Petr Ševčík má vzkaz pro spoluhráče ze Slavie Baha. S Alexem si to vyřídím!

Sport.cz, FAČR

Bývalý hráč FC Kodaň, Lyngby a Aarhusu sleduje většinu zápasů na mistrovství Evropy. Za nejlepšího hráče dánského celku považuje levého obránce Joakima Mähleho. Vedle něj ale i všichni ostatní odehráli zápasy na vysoké úrovni, což je důvodem, proč je Dánsko ve čtvrtfinále. Fotbal se v zemi s téměř šesti miliony obyvatel těší obrovské popularitě.

„Je jasné, že v Dánsku jde o velkou věc. Viděl jsem různá videa ze stadionu, ale také z Kodaně, jak tam šampionátem lidé žijí a nosí červenobílé dresy. Všichni Dánové stojí za národním týmem," upozorňuje Höjer český tým.

Postoupí čeští fotbalisté přes Dánsko do semifinále EURO?
Ano
77,9 %
Ne
22,1 %
Celkem hlasovalo 27983 čtenářů.

Reklama

Související témata: