Hlavní obsah

Všichni jsme nažhavení a chceme uspět, hlásí kapitán z pekla

Baku

Pětatřicet stupňů v době zápasu, hotové peklo. Fotbalová reprezentace má ovšem v dalekém Baku pro strach uděláno a kapitán jde příkladem. Osmifinále s Nizozemskem kvůli zdravotním problémům záložník vynechal. Před čtvrtfinále EURO s Dánskem ale Vladimír Darida hlásí, že je připraven. A věří, že se spoluhráči zápas zvládnou.

TK Jaroslava Šilhavého a Vladimíra Daridy před zápasem s DánskemVideo: Reuters

 
Článek

Jak vypadá vaše zranění?

Můžu s klidným svědomím říct, že jsem na sto procent připraven k zápasu. Absolvoval jsem již poslední trénink v Praze celý bez negativní reakce, takže jsem připravený.

Jste schopen hrát od začátku?

Myslím, že kondičně nebude problém. Zápasů před tím bylo dost. Jak jsem řekl, jsem připravený naskočit od začátku, ale sestava je na trenérovi.

Jsme si s Dány podobní. Bude to vyrovnané, rozhodnou maličkosti, říká Jaroslav Šilhavý

Sport.cz, UEFA

Cesta do Asie byla dlouhá, v Baku panuje ohromné vedro. Jak snášíte náročné podmínly?

Mrzí nás, že zápas nebude mít atmosféru jako předchozí utkání v Budapešti. S tím ale nic nenaděláme, musíme se koncentrovat. Víme, jak důležitý zápas nás čeká. Cestování proběhlo bez problémů. Let byl v pořádku. Je fajn, že jsme vyrazili dva dny dopředu a myslím, že nám to pomůže se tu lépe adaptovat. Musíme se třeba zavodnit. Všichni se snažíme dělat maximum, aby nás v přípravě na zápas nic nezaskočilo. Podmínky jsou stejné i pro Dány, nikdo nebude ve výhodě.

Čeští fotbalisté už jsou v Baku

<a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

Motivuje vás vyrovnat semifinálovou účast reprezentace z roku 2004?

Takhle se na zápas nedívám. Bereme ho jako šanci uspět, všichni jsou nažhavení.

V cestě vám však stojí Dánsko...

Nezní jako Nizozemsko, Francie nebo Itálie. Rozhodně však jde o kvalitního a silného soupeře, jsou desátí na světě. Nebereme, že bychom měli být my favorité, chceme uspět. Utkají se dva týmy, které hrají týmově. Dánové nejsou žádné hvězdičky, ale jejich hráči působí ve vyspělých ligách. Jako tým jsou velni silní.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články