Hlavní obsah

Finále ME bude pískat Nizozemec Kuipers

Nizozemský rozhodčí Björn Kuipers bude řídit nedělní finále fotbalového mistrovství Evropy mezi Itálií a Anglií v Londýně. Osmačtyřicetiletý sudí na letošním Euru rozhodoval tři zápasy včetně čtvrtfinále Česko - Dánsko (1:2) v Baku. UEFA o jeho nasazení na finále informovala v tiskové zprávě.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Rozhodčí Björn Kuipers po konzultaci u systému VAR nařídil penaltu proti Slovensku během utkání EURO. Španělé ji ale neproměnili.

Článek

Kuipers, který je mezinárodním rozhodčím od roku 2006, má za sebou finále Ligy mistrů (2014), Evropské ligy (2013 a 2018), Poháru FIFA (2013) nebo evropského šampionátu do 21 let (2009).

Majitel sítě supermarketů a kadeřnictví před "českým" čtvrtfinále na turnaji jako hlavní sudí pískal další utkání Dánů s Belgií (1:2) a jiný duel skupinové fáze mezi Slovenskem a Španělskem (0:5). Dohromady rozdal 10 žlutých karet a nařídil jednu penaltu.

V nedělním finále ve Wembley budou Kuipersovými obvyklými asistenty krajané Sander van Roekel a Erwin Zeinstra. Videorozhodčím byl jmenován Němec Bastian Dankert.

Reklama

Související témata: