Hlavní obsah

Ital Spinazzola po operaci bude fandit ve Wembley, prý bude ještě nervóznější

Italský fotbalový reprezentant Leonardo Spinazzola po operaci přetržené achilovky bude spoluhráčům v Londýně osobně fandit ve finále mistrovství Evropy proti domácí Anglii. Obránce AS Řím cítí, že na tribuně stadionu Wembley bude v neděli ještě nervóznější než na hřišti.

Foto: @ItalyProp, Twitter

Italský reprezentant Leonardo Spinazzola

Článek

Spinazzola si levou achilovku přetrhl v závěru čtvrtfinále s Belgií, které Italové v Mnichově vyhráli 2:1. Po ošetření byl v slzách odnesen na nosítkách. Osmadvacetiletý levý bek u specialisty ve Finsku podstoupil chirurgický zákrok a čeká ho až osmiměsíční pauza.

"Cítím větší tlak a emoce, než kdybych se s týmem připravoval na zápas. Budu ještě nervóznější," řekl Spinazzola italským médiím. "Budu jim fandit na tribuně s berlemi. Pokud Itálie vyhraje, budu muset skákat a oslavovat s ostatními. Manželka mi dokola opakuje, abych si dával pozor, takže doufám, že budu moci skákat aspoň na jedné noze," doplnil rodák z Foligna.

Byl dojatý, když mu spoluhráči věnovali úterní semifinálové vítězství nad Španělskem. Italové na hřišti zpívali chorály s jeho jménem, křídelník Lorenzo Insigne si po penaltovém rozstřelu oblékl Spinazzolův dres. "Lorenzovi byl trochu větší, ale bylo to krásné gesto. Měli jsme dvouhodinový videohovor a děkoval jsem jim celým srdcem. Bylo to úžasné, jsme jako rodina," uvedl Spinazzola.

Na Euru zaujal skvělými výkony. Přestože odehrál jenom čtyři zápasy, dvakrát byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Zůstává i nejrychlejším fotbalistou šampionátu s maximální rychlostí 33,8 kilometrů za hodinu. "Uvědomil jsem si, že je to největší turnaj mé kariéry a mám velkou radost, že se mi takhle dařilo. Věřil jsem si, přesto je to mimořádné," konstatoval osmnáctinásobný reprezentant.

Očekává hodně náročné finále. "Bude to 50 na 50. Anglie má i na lavičce výjimečné individuality jako (Marcus) Rashford, (Jadon) Sancho a (Phil) Foden. Přes své mládí jsou fenomenální. Tohle ukazuje jejich sílu. Bude to těžké utkání, zvlášť na jejich stadionu, ale my jsme skvělé mužstvo a můžeme to dokázat," prohlásil Spinazzola.

Reklama

Související témata: