Hlavní obsah

Daří se mu dobře, k návratu má ale Eriksen ještě daleko

Dánský fotbalista Christian Eriksen sedm týdnů po srdeční zástavě během utkání na mistrovství Evropy poprvé navštívil spoluhráče z Interu Milán připravující se na novou sezonu. V tréninkovém centru italského mistra rozdával na zveřejněném videu úsměvy, pozdravil se s hráči a také si od nich vysloužil potlesk. Při první návštěvě Milána po červnovém kolapsu se setkal rovněž s vedením Interu a realizačním týmem. Jak klub uvedl na sociálních sítích, Eriksen je v excelentním fyzickém i psychickém stavu.

Dánský fotbalista Christian Eriksen na návštěve tréninkového centra Interu Milán. Zdroj: www.inter.it

Článek

"Daří se mu dobře. Bude pokračovat v rehabilitačním programu, který řídí dánští lékaři v Kodani," uvedl Inter na twitteru.

Zatím není jasné, kdy a zda vůbec se Eriksen vrátí k fotbalové kariéře a zda to bude v Interu. V každém případě ho podle aktuálních odhadů čeká ještě nejméně šestiměsíční pauza. Pravidelně se podrobuje vyšetřením, která mají podle italských médií mimo jiné zjistit, zda bude potřebovat voperovaný defibrilátor, nebo zda se bez přístroje hlídajícího činnost srdce v budoucnu obejde. Na tom také závisí to, zda bude moci hrát italskou ligu, protože v ní start hráčů s implantovaným defibrilátorem pravidla neumožňují.

Devětadvacetiletý hvězdný záložník zkolaboval v červnovém úvodním utkání Dánů na Euru proti Finsku (0:1) a lékaři jej přímo na hřišti resuscitovali. Později se podrobil operaci, při které dostal kardioverter-defibrilátor.

Reklama

Související témata: