Hlavní obsah

Slovácko se valí do Evropy! Petrželu nepustí do hry zranění, vytasí trumf se zkušenostmi z reprezentace

Uherské Hradiště

Hurá do Evropy! Fotbalové Slovácko čeká ve čtvrtek večer obrovský svátek a odměna za parádní výkony z minulé sezony. Na hřišti bulharského Lokomotivu Plovdiv nastoupí k úvodnímu utkání 2. předkola nově vzniklé Konferenční ligy. Zápas má výkop v 19:00.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek

Lokomotiv Plovdiv skončil v bulharské lize druhý hned za bohatým Ludogorcem, není tedy radno ani na vteřinu soka jakkoliv podceňovat. „Svědčí to o tom, jak kvalitní soupeř nás čeká. Plovdiv vyniká skvělou organizací hry i výtečnou defenzívou. Bude těžké dát gól. Já ale věřím, že se nám to povede a vytvoříme si solidní výchozí pozici pro domácí odvetu," doufá kouč Slovácka Martin Svědík.

Mrzí ho, že bude takřka jistě postrádat záložníka Petrželu, který má jako jeden z mála hráčů kádru bohaté pohárové zkušenosti. Do hry ho nepustí zraněný palec na noze. Druhým borcem, jenž v minulosti okusil třeba i Ligu mistrů, je bývalý stoper Sparty a národního mužstva Michal Kadlec. Slovácko povede do náročné bitvy v roli kapitána.

„Když jsem se před třemi lety do Hradiště vracel, nenapadlo mě, že si v šestatřiceti ještě zahraju takhle významný zápas. Narazíme na silné mužstvo, ale my si věříme. Jsem přesvědčený, že se nám povedlo na soustředění ve Slovinsku slušně vyladit formu. Uděláme maximum, abychom přes Plovdiv přešli," předsevzal si.

Slovácko, které si vybojovalo účast na evropské scéně po dlouhých osmnácti letech, neponechalo nic náhodě ani mimo hřiště. Vedoucím mužstva bude v Bulharsku Jaroslav Dudl, který v této funkci působil u reprezentace. „Najali jsme si ho, nechceme se dopustit žádné chyby," vysvětlil angažmá zkušeného činovníka ředitel klubu Petr Pojezný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články