Hlavní obsah

Fotbalisté Plzně začnou v Cardiffu 3. předkolo Konferenční ligy

Fotbalisté Plzně ve čtvrtek ve Walesu rozehrají 3. předkolo Evropské konferenční ligy s domácím týmem The New Saints, který je pro svěřence trenéra Michala Bílka předposlední překážkou na cestě do základní skupiny. Utkání v Cardiffu začne ve 20:45 SELČ. Půjde o premiérovou pohárovou konfrontaci velšského a českého klubu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Fotbalisté Plzně odletěli do Cardiffu k úvodnímu utkání 3. předkola Konferenční ligy

Článek

Viktoria ve 2. předkole porazila běloruské Dynamo Brest dvakrát 2:1. Tímto výsledkem Plzeňští vyhráli všechny čtyři dosavadní soutěžní zápasy v sezoně navzdory početné marodce. V nedělní prvoligové generálce Západočeši po obratu zdolali Bohemians 1905 v Ďolíčku.

"Vyhráli jsme všechno, co jsme museli nebo měli a teď nám velí zvítězit znovu. Takže když to bude zase 2:1, tak se asi nic nestane," řekl brankář Aleš Hruška v nahrávce pro média. "Chceme do skupiny a uděláme všechno, abychom se tam dostali. Tohle je pro nás další krok," doplnil záložník Miroslav Káčer.

The New Saints před Plzní hladce vyřadili litevské mužstvo Kauno Žalgiris po suverénních triumfech 5:0 venku a 5:1 doma, v úvodním předkole postoupili přes severoirský Glentoran. Držitelé rekordních 13 velšských titulů nový ligový ročník zahájí až v polovině srpna.

"Dát jakémukoliv soupeři pět gólů není jednoduché, a když to dáte dvakrát po sobě, tak určitě nějakou sílu a kvalitu ofenzivy máte. Nic, co by mě teď momentálně děsilo, ale určitě se na to budeme muset připravit, protože deset gólů ve dvou zápasech není náhoda," prohlásil Hruška.

Pro domácí, kteří se ještě nikdy nedostali do skupiny evropských pohárů, bude dvojzápas s Plzní náročným testem. "Samozřejmě to bude těžké, ale v Evropě potkáváte lepší a nejlepší týmy. Budeme mít sebevědomí a pokusíme se postoupit do dalšího předkola," uvedl trenér TNS Anthony Limbrick pro klubovou televizi.

Do Cardiffu s Viktorií dnes kvůli zdravotním problémům neodletěli brankář Jindřich Staněk, obránci Milan Havel, Filip Kaša a Václav Míka ani záložníci Aleš Čermák, Lukáš Kalvach a Jan Kopic. Na soupisku se nevešli stoper Šimon Gabriel a letní posila záložník Ondřej Pachlopník, naopak se uzdravil středopolař Pavel Bucha.

Odveta na plzeňském stadionu je na programu ve čtvrtek 12. srpna. Postupující si v závěrečném play off zahraje o postup do skupiny s vítězem souboje CSKA Sofia - Osijek.

Reklama

Související témata: