Hlavní obsah

Pozor na Feyenoord! straší Van Buren. Také na Union mají sešívaní špiona

Sešívané čeká zajímavá premiéra. Fotbalisté Slavie Praha si v papírově silné skupině nově založené Konferenční ligy zahrají s Feyenoordem Rotterdam, Unionem Berlín a Maccabi Haifa. „Krásný los. Těžké, ale divácky atraktivní zápasy,“ reaguje klubový šéf Jaroslav Tvrdík. Do osmifinále přímo postoupí jen vítězové skupin, druzí v pořadí se o kolo dříve utkají s celky na třetích místech v Evropské lize.

Ohlasy fotbalistů Slavie na pohárový losVideo: Slavia.cz

 
Článek

Slavia do nově vzniklé soutěže přešla poté, co neuspěla ve 3. předkole Ligy mistrů s Ferencvárosem Budapešť ani ve 4. předkole Evropské ligy s Legií Varšava.

„S losem můžeme být spokojení. Vzhledem k tomu, co bylo v osudí, máme velmi atraktivní skupinu. Dojde na porovnání s jednou z top pěti lig v podobě Unionu Berlín, narazíme na skvělého soupeře v podobě Feyenoordu a k tomu zajímavá destinace jako Izrael, kde už jsme několikrát byli," říká na klubovém webu asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Také Union Berlín bude soupeřem Slavie.

„Přímo postupuje jen jeden tým, takže určitě bude nahoře rvačka. Skupina je srovnatelná s Evropskou ligou. Těžko odhadovat favority, myslím, že bude hodně vyrovnaná," dodává hlavní kouč Jindřich Trpišovský.

Obránce Slavie David Zima hodnotí zápas ve VaršavěVideo: O2 TV Sport

„Los se s námi nemazlil, dostali jsme asi nejtěžší, co jsme mohli. Na druhou stranu je atraktivní pro lidi i pro nás a věřím, že uhrajeme spoustu bodů. Musíme proměňovat šance, nedělat zbytečné chyby a věřím, že první místo urveme my," hlásí gólman Ondřej Kolář.

„Soupeře ještě nemáme tolik načtené. Víme, že pro Union Berlín je to historický moment. Feyenoord je zavedená evropská značka. V obou klubech máme, dá se říct, špiony. V Unionu byl Petar Musa, Mick van Buren je odchovancem Feyenoordu. Jeho dědeček tam snad vyhrál titul a nějakou evropskou trofej. Určitě se o tom pobavíme, Mick už nás trochu Feyenoordem straší. Nechceme samozřejmě podceňovat ani izraelskou Haifu. Ale jsme z prvního koše, což velí, že máme hrát o postup a budeme to chtít dokázat," má jasno Köstl.

„Když řekneme Maccabi Haifa, tak Přéma Kovář hrál u jejich věčného rivala Hapoelu Haifa, má tam spoustu kamarádů, takže určitě informace zjistí. Petar hrál v Unionu, věřím, že nám informace poskytne. No a Mick miluje holandský fotbal, takže informace bude mít taky. Věřím, že po téhle stránce budeme velmi dobře připravení," usmívá se Kolář.

Reklama