Hlavní obsah

Jablonec - Kluž 1:0Důležitá výhra na úvod! Rumunského mistra složil Pilař

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Pilař (penalta) 1 : 0
Záznam online reportáže

Hynek PreislerSport.czPrávo

Potlesk do Jablonce! Severočeši se hned v prvním kole Konferenční ligy vytáhli. Rumunskou Kluž porazili 1:0 a ve skupině zapisují tři body. Rozhodla situace z kraje druhé půle, kdy hostující kapitán viděl za ruku červenou kartu a Pilař proměnil pokutový kop.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Václav Pilař z Jablonce se raduje z gólu z penalty. Vlevo je Jakub Považanec.

Článek

V lize s Karvinou kouč Petr Rada Pilaře pošetřil a tah se Jablonci náramně vyplatil. Bývalý reprezentant byl u většiny akcí Severočechů. A jako jejich nejzkušenější hráč se úspěšně ujal i penaltové exekuce.

Zatímco před třemi lety vstoupil Jablonec do základní skupiny katastrofálně a po čtvrthodině s Kyjevem prohrával 0:2, nyní začali Severočeši výtečně. V první půli favorizovanou Kluž sebevědomě přehrávali.

Už po šesti minutách se středem hřiště rozběhl výtečný Pilař, dobře vysunul Pleštila a ten běžel sám na gólmana. Z patnácti metrů však branku vysoko přestřelil. Ve 20. minutě se z halfvoleje do míče opřel Pilař, gólman Balgradean musel vyrážet. A o dvě minuty později Rumunům pomohlo i štěstí. Po rohovém kopu balon propadl na malém vápně k Zelenému, jeho pohotovou střelu z otočky hosté zblokovali mimo síť.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Camora a Dominik Pleštil z Jablonce.

A CFR? Výrazněji zahrozil až po půlhodině hry z rohového kopu. Poprvé mezi tyče svěřenci kouče Petrescua zamířili až v závěru první půle, střelu Culia Hanuš v pohodě kryl.

Dominance pokračovala

A stejně skvěle Radův tým vlétl i do druhé půle. Ve 49. minutě zahrál po centru Kroba u tyče rukou kapitán Kluže Camora a albánský sudí tasil červenou kartu a ukázal nekompromisně i na penaltový puntík. Pokutový kop pak suverénně proměnil Pilař.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Mike Cestor z Kluže, brankář Kluže Cristian Bălgrădean a Dominik Pleštil z Jablonce.

Doležal a spol. jako by se však poté výhry na chvilku zalekli. Hosté začali hrozit. Tutovku měl v 65. minutě střídající Bouhenna, Hanuš skvěle vyrazil.

Rada reagoval trojím střídáním. Pojistku mohl přidat v závěru Zelený, hlavičkoval vedle. Cenný triumf už zelenobílí uhájili.

Utkání 1. kola skupiny D fotbalové Evropské konferenční ligy:
FK Jablonec - CFR Kluž 1:0 (0:0)
Branka: 52. Pilař z pen. Rozhodčí: Jorgji - Cokaj, Rexha (všichni Alb.). ŽK: Doležal, Houska, Pilař, Rada - Bouhenna, Petrescu (trenér). ČK: 51. Camora (Kluž). Diváci: 3636.
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Pleštil (77. Malínský), Houska (88. Vaníček), Považanec, Kratochvíl (90.+3 Hübschman), Pilař (77. Martinec) - Doležal (77. Nešpor). Trenér: Rada.
Kluž: Balgradean - Manea, Burca, Cestor, Camora - Deac (61. Boateng), Bordeianu, Culio (55. Bouhenna) - Omrani, Debeljuh (80. Paun), Petrila (61. Costache). Trenér: Petrescu.

Reklama

Související témata: