Hlavní obsah

Feyenoord - Slavia 2:1Dvě tváře Slavie, nakonec ovšem prohra s Feyenoordem

Zdeněk PavlisSport.cz

Dvě odlišné tváře ukázala fotbalová Slavia v druhém vystoupení na scéně Konferenční ligy. Zatímco v první půli hrála v Rotterdamu v duelu s místním Feyenoordem neskutečně pasivně, vršila chybu na chybu a mohla být ráda, že prohrávala jen dvougólovým rozdílem, po změně stran se probrala. Střídání hru Pražanů oživilo, korigující branka Holeše je vyburcovala, jenže jen u ní nakonec zůstalo, takže český mistr v Nizozemsku 1:2 prohrál.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Zklamaný Lukáš Masopust sleduje radost domácích

Článek

Míčů ztrácela Slavia na své zvyklosti až příliš. Zbytečně, lacině, v jednom kuse... V rychlém tempu, které utkání od první minuty nabralo, za to zaplatila. Trajektorie rány, kterou vypálil z hranice šestnáctky dvacetiletý turecký legionář Kökcü byla příliš přesná, než aby brankář Mandous na míč dosáhl.

Feyenoord už po třinácti minutách vedl, což Pražany pochopitelně vykolejilo. V sestavě, v níž chyběl nejen kapitán Bořil, ale i střelci Kuchta se Schranzem, jim dělal obrovské problémy pohyb domácích hráčů, jejich start na míč, přesná kombinace, a hlavně důraz, který do zápasu dávali.

Proto tak rychle inkasovaný gól. Proto hned po jedenácti minutách druhý.

Bleskový výpad Sinisterry po křídle slávisté nezastavili, Holeš následný odkop nasměroval přímo na Malacia a z jeho centru hlavičkující Linssen pohodlně skóroval. Aby ne, když ho Masopust jen stínoval a nepokusil se vůbec vyskočit.

Na českého mistra zataženého k Mandousově šestnáctce a vůbec se nepokoušejícího překročit půlící čáru se valila pohroma. Proti hodně aktivnímu, vyloženě ofenzivně laděnému a viditelně hladovému soupeři Trpišovského jedenáctka nestíhala, všude byla pozdě a jen se bránila. A přitom vršila chybu na chybu a svou pasivitou si o další rány říkala.

Však také jen u dvou inkasovaných gólů za první poločas nemuselo zůstat. Takový Kolumbijec Sinisterra byl k nezastavení a klidně mohl sám přidat dvě tři branky.

Proto hned tři střídání naráz, k nimž trenér Trpišovský sáhl tentokrát už o přestávce. Slavii pomohly, protože se probrala a rozpomněla se na výkony a hru, kterou v pohárové Evropě v loňské sezoně předváděla. Zase byla schopná kombinovat, vyhrávat souboje, útočit, hrát s Feyenoordem vyrovnanou partii.

I proto utkání vyvíjející se v první půli zcela jednoznačně zdramatizovala poté, co Ševčík nacentroval ze standardní situace míč přesně na hlavu Holeše. Rázem to byli domácí, kteří se třásli o výsledek, dopředu se už příliš nepouštěli a začali jen urputně bránit těsné vedení.

A při střele Schranze čtvrt hodiny před koncem moc nescházelo, aby o něj přišli. Malacia ovšem míč mířící za záda brankáře Bijlowa reflexivně vykopl a Feyenoord v hektickém závěru plném žlutých karet už těsnou výhru uhájil.

Konferenční liga - skupina E:
Feyenoord Rotterdam - Slavia Praha 2:1 (2:0)
Branky: 13. Kökcü, 24. Linssen - 63. Holeš. Rozhodčí: Petrescu - Grigoriu, Marica (všichni Rumunsko). ŽK: Malacia , Aursnes, Toornstra, Til - Traoré, Bah, Kuchta.
Feyenoord: Bijlow - Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia - Toornstra, Kökcü (64. Aursnes), Til - Džahánbachš (78. Geertruida), Linssen, Sinisterra (64. Dessers). Trenér: Slot.
Slavia: Mandous - Bah, Ousou, Holeš, Masopust (69. Schranz) - Ševčík (75. Krmenčík), Traoré - Ekpai (46. Plavšič), Stanciu (46. Lingr), Oscar - Tecl (46. Kuchta). Trenér: Trpišovský.
Další výsledky KL

Reklama

Související témata: