Hlavní obsah

Mladá Boleslav chce oživit naději na postup

BUKUREŠŤ

Cílem dnešního zápasu fotbalistů Mladé Boleslavi proti Rapidu Bukurešť (druhý poločas vysílá Radiožurnál) je oživit postupové naděje ze skupiny G Poháru UEFA. Pro jeho splnění potřebují na hřišti čtvrtfinalisty minulého ročníku této soutěže minimálně remizovat. Plány českého vicemistra jsou však odvážnější.

Článek

"Chceme navázat na náš útočný fotbal, to znamená, že nebudeme bránit. Budeme naopak soupeře napadat a hrát vysunutý presink. Potřebujeme získat plný počet bodů," řekl trenér Dušan Uhrin. Připustil ale, že by jeho tým mohl být spokojen i s bodem.

Mladoboleslavští vstoupili do skupiny prohrou 0:1 s Panathinaikosem Atény a v poslední době se jim nedařilo ani v lize. "Náladu nám ale zvedl důležitý bod z Liberce, kde jsme mohli i vyhrát," uvedl Uhrin.

Rapid v prvním zápase skupiny remizoval doma 0:0 s Paris St. Germain, ze souboje v Tel Avivu si přivezl další bod za remízu 2:2. "Hlavně v ofenzívě je jeho velká síla," mínil Uhrin a varoval před triem útočníků Buga, Zicu, Moldovan.

"Bylo by dobré dát rychle branku, to by se nám pak otevřel jistě prostor pro naši brejkovou hru," nechal se slyšet Martin Abraham.

Utkání začíná v 19.15 h středoevropského času, řídí ho rakouský rozhodčí Messner.

Pravděpodobné sestavy:
Rapid Bukurešť: Coman - Sapunaru, Rada, Lazar - Karamjan, Maldarasanu, Mazilu, Badoi - Buga, Zicu, Moldovan.
Ml. Boleslav: Miller - Palát, Brezinský, Rajnoch, Nesvadba - Kysela, Abraham, Matějovský, Pecka - Kulič, Holub.
Další čtvrteční zápas skupiny G: Paris St. Germain-Hapoel Tel Aviv.
Tabulka:
1. Panathinaikos22003:06
2. Rapid Bukurešť20202:22
3. Paris St. Germain10100:01
4. Hapoel Tel Aviv20112:41
5. Ml. Boleslav10010:10

Reklama

Související témata: