Hlavní obsah

Fotbalisty Mladé Boleslavi mrzely neproměněné šance

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi nedokázali v utkání základní skupiny Poháru UEFA proti Paris St. Germain využít dlouhou přesilovku a pokud chtějí myslet na postup, musí v posledním utkání na půdě Hapoelu Tel-Aviv vyhrát. Hráči litovali po utkání hlavně neproměněných šancí.

Foto: Aleš Suchánek

Luboš Pecka z Mladé Boleslavi (vpravo) v duelu Poháru UEFA s PSG.

Článek

"Nejsem zklamaný z toho, jaký jsme předvedli výkon, ale jsem smutný, že nám to tam nepadlo," řekl novinářům obránce Jan Rajnoch. "Chybělo nám kousíček toho pověstného štěstí, je to velká škoda," prohlásil smutně pětadvacetiletý bek.

Rajnoch si pochvaloval, že s kolegy v obraně dokázali udržet na uzdě kanonýra francouzského týmu Pedra Pauletu. "Nedal gól, takže jsem rád. Je to hrozně nebezpečný hráč, není moc v pohybu, ale když se dostane k míči, těžko se mu ho odebírá. Zaplaťpánbůh, že se nedostali k centrům na něj," uvedl Rajnoch.

Hrajeme na vítězství, nechceme bránit

Ve snaze rozhodnout Mladoboleslavští ke konci stále více otevírali hru, a hosté tak hrozili brejky do otevřené obrany. "Hrajeme na vítězství, nechceme bránit. Lidem se to musí líbit," komentoval někdy až příliš riskantní hru domácích Rajnoch, který několikrát se spoluhráči vystavil Pauletu do ofsajdu. "Nemyslím si, že bychom tím riskovali. Prostě to vyplynulo ze hry," dodal.

Jeho kolega z obrany Marián Palát přiznal, že ke konci Středočeši až příliš otevřeli hru. "Je pravda, že jsme hráli trošičku vabank. Chvílemi to bylo riskantní. Pustili jsme je do hodně brejků," uvedl Palát.

Palát: Trochu to skákalo, trefil jsem brankářovu nohu

Devětadvacetiletý obránce litoval hlavně svých neproměněných šancí. "Ta druhá byla stoprocentní. Balon se ke mně odrazil, ale byl jsem trošku překvapený. Trochu to skákalo, hlavně jsem chtěl trefit branku, ale zasáhl jsem brankářovu nohu," pravil smutně Palát.

Zklamání prožíval i záložník Marek Matějovský. "Hodně jsme dřeli, ale nedokázali jsme se prosadit. Soupeř se o deseti zatáhl, těžko jsme se proti jeho obraně prosazovali," uvedl. "Škoda, že Palát nedal tu šanci, mohli to pak otevřít a nám by se hrálo lépe," zalitoval.

Rozladěn z neproměňování šancí byl i brankář domácích Miroslav Miller. "Vytvořili jsme si hodně šancí, bohužel nám tam nic nepadlo. Vzadu jsem chvílemi trpěl," přiznal gólman Mladé Boleslavi, který však neskládá před posledním duelem v Izraeli zbraně. "Určitě tam šance je, začíná to nula nula, tak proč bychom nemohli vyhrát?"

Reklama

Související témata: