Hlavní obsah

Vstup zakázán! Na zápas Slavie v Bordeaux se nedostanou žádní čeští fanoušci

Bordeaux

Na čtvrteční zápas předposledního 5. kola základní skupiny Evropské ligy mezi fotbalisty Bordeaux a Slavie se nedostane žádný český fanoušek. Příznivci vršovického celku mají zákaz vstupu na utkání kvůli disciplinárnímu trestu od UEFA za výtržnosti v Kodani a domácí klub varoval, že do žádného ze sektorů na stadionu nevpustí ani jiné fanoušky z Čech.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Fanoušci Slavie - ilustrační foto

Článek

UEFA potrestala Slavii na začátku listopadu za výtržnosti fanoušků v říjnovém zápase v Kodani pokutou 20 tisíc eur (asi 519 tisíc korun) a zákazem vstupu na následující venkovní utkání v Bordeaux. Podle některých spekulací se přesto pár fanoušků červenobílých do Francie chystá, na stadion se však nedostanou, i kdyby chtěli jít do jiného než vyhrazeného sektoru.

"Upozorňujeme, že podle nejnovějších informací francouzský klub nevpustí české fanoušky na stadion do žádného ze sektorů. Následně nebude možné vymáhat náhradu škody či vrácení peněz," uvedla Slavia na klubovém webu.

Lhůta pro navrácení vstupenek končí

Slávističtí fanoušci mohou do pondělního večera vracet vstupenky do Bordeaux, které zakoupili přímo na stadionu v pražském Edenu. Těm, kteří si obstarali lístek přes online prodej na internetu, vrátí peníze přímo francouzský klub.

Slavia měla v Kodani podporu více než tisícovky fanoušků, někteří z nich ale při cestě na stadion hajlovali. Poté se na tribuně nejprve poprali mezi sebou a pak i s pořadatelskou službou. Při odchodu ze stadionu došlo i na konflikty s policií. Výtržnosti na twitteru odsoudili předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík a generální sekretář Jiří Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Plašil, český legionář ve službách Girondins Bordeaux, stíhá slávistu Stanislava Tecla.

Vlastimil Vacek

V Bordeaux budou Pražané bez podpory příznivců usilovat o vytoužený postup ze skupiny. Potřebují k tomu získat více bodů než Kodaň v souběžně hraném duelu v Petrohradu. V opačném případě se o tom, zda červenobílí projdou do vyřazovací fáze, rozhodne až v posledním kole.

Reklama

Související témata: