Hlavní obsah

Rvačky, světlice i dělobuchy! Fanoušci Frankfurtu řádili v Římě, policie zatýkala

Řím

Bundesligový Eintracht Frankfurt podle všeho nemine přísný trest od UEFA za opakované řádění fanoušků. Příznivci německého fotbalového klubu tropili výtržnosti v Římě před i během dnešního utkání Evropské ligy proti Laziu. Už před utkáním došlo na rvačky s domácími fanoušky, během utkání pak dokonce chuligáni v barvách německého klubu pronikli na hrací plochu. Policie byla v pohotovosti, pět lidí bylo zatčeno.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Policie v Římě byla v plné pohotovosti. Fanoušci Frankfurtu řádili před zápasem s Laziem i během něj.

Článek
Fotogalerie

Před zápasem vyprovokovali příznivci Frankfurtu potyčky s domácími ultras, při kterých zasahovala policie a zatkla pět Němců.

V hledišti stadionu měli poté hostující fanoušci výraznou převahu a opakovaně házeli světlice a dělobuchy na hrací plochu. V druhém poločase pak směřovali nebezpečné předměty do sektoru příznivců Lazia.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Peklo v Římě rozpoutali během utkání Evropské ligy fanoušci Eintrachtu Frankfurt.

Alberto Lingria

Na vedoucí gól svého mužstva někteří z německých fanoušků reagovali tak, že přelezli přes plexisklo a pronikl na hřiště, kde je honili policisté. Ti se pak postavili před jejich sektor, ale museli se schovávat před vrhanými kouřovými bombami a dalšími předměty.

Eintracht rizikový zápas na hřišti Lazia vyhrál 2:1. Připsal si vítězství i v šestém duelu základní skupiny a s plným počtem 18 bodů postoupil do jarní vyřazovací fáze.

Reklama

Související témata: