Hlavní obsah

To jsme my, Chorvaté. Mistři světa v podceňování soupeře, reagoval kouč Dinama na rozčarování z prohry s Plzní

Plzeň
Aktualizováno

Sebevědomí měli fotbalisté záhřebského Dinama před utkáním Evropské ligy s Plzní na rozdávání, o to hůř se jim skousávala prohra (1:2) v úvodní partii play off na trávníku Viktorie. Představovali si, jak potáhnout pohárovou Evropou do Baku, kde se v květnu hraje finále a namísto toho se hned v první konfrontaci s Vrbovým mužstvem dostavilo vystřízlivění.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Záhřebu se radují z prvního gólu, který dal Dani Olmo. Nakonec ale měla navrch Plzeň

Článek
Fotogalerie

„To jsme my, mistři světa v podceňování soupeře," krotil kouč Dinama Bjelica rozčarování, které v řadách chorvatského mistra panovalo.

Zvláště, když v první půli měl i proti Plzni navrch a šel dokonce do vedení.

„Samozřejmě že i já jsem z výsledku trochu zklamaný, protože mohl být lepší. Vždy jsme hodinu kontrolovali hru a soupeři nenabídli šanci. Všechno ale změnil jeden náš nepovedený protiútok a zbytečná ztráta míče," glosoval kouč Dinama moment, který průběh střetnutí otočil.

Co řekl Pavel Vrba hráčům o přestávce a zavelel tak k obratu?Video: Sport.cz

„Po vyrovnání už jsme se nevrátili do zápasu, domácí nás přetlačili, protože dokázali využít svých pohárových zkušeností," neopomněl Bjelica připomenout, že záhřebské Dinamo přežilo v pohárové Evropě zimu po téměř padesáti letech a pokračuje tak na evropské scéně v jarních vyřazovacích bojích skoro po půl století.

Podzimní tažení ale samozřejmě vyvolávalo spoustu očekávání. Vždyť v základní skupině neprohrálo Dinamo v konkurenci Anderlechtu, Fenerbahce a Trnavy ani jeden zápas a za celý podzim prohrálo pouze jednou jedinkrát. To když v kvalifikaci o Ligu mistrů podlehlo po remíze v prvním zápase v Švýcarsku na konci srpna v domácí odvetě Young Boys Bern 1:2 a muselo se spokojit přestupem do Evropské ligy.

Plzeň našla spasitele. Nečekaným střelcem se stal Luděk PernicaVideo: Sport.cz

„To jsme celí my, mistři světa v podceňování soupeře," reagoval Bjelica na rozpaky vyvolané druhou porážkou od Plzně.

„Nezapomínejte, že Viktoria hrála za posledních osm let v jarním pokračování pohárů pětkrát, zatímco Dinamo ani jednou. A i když jsme jí podlehli, uhráli jsme výsledek, který nám dává naději pro odvetu. A my v ní s několika uzdravenými hráči uděláme vše, abychom postoupili," sliboval kouč chorvatského mistra.

Jsme s Luďkem Pernickou velcí kamarádi, jsem moc šťastnej za něj, říká Milan HavelVideo: Sport.cz

Postoupí Plzeň přes Dinamo Záhřeb do další fáze Evropské ligy?
Ano
61,9 %
Ne
38,1 %
Celkem hlasovalo 12396 čtenářů.

Reklama

Související témata: