Hlavní obsah

Boj za trenéra? Chceme pohár za výhru v Evropské lize, říká její trojnásobný šampion

Sevilla

Už třikrát v dresu Sevilly pozvedl Daniel Carrico nad hlavu pohár za vítězství v Evropské lize. Třicetiletý portugalský zadák patří k největším hvězdám španělského týmu, který je soupeřem fotbalové Slavie v osmifinále druhé nejprestižnější klubové soutěže Evropy startujícího úvodním duelem ve čtvrtek vpodvečer. Borec nastupující za Sevillu už šestou sezonu v řadě doufá i přes nynější výsledkové trápení, že letos může se spoluhráči slavit triumf počtvrté.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Hvězda Barcelony Lionel Messsi překonává Tomáše Vaclíka v brance Sevilly

Článek

Jak je pro tým složité nastupovat k zápasům Evropské lize v situaci, kdy se ve španělské lize trápíte a z deseti posledních utkání jste vyhráli jediné?

Jsme v určité krizi, je to špatná situace. Chceme, aby na nás fanoušci mohli být hrdí, což momentálně na domácí scéně neplatí. Ale v Evropské lize jsme došli hodně daleko, je to šance, jak udělat příznivce šťastnými. Chceme pro Sevillu pošesté v klubové historii získat pohár za vítězství v soutěži.

Je pravda, že ve čtvrtek proti Slavii budete hrát nejen o přiblížení se postupu do čtvrtfinále, ale i za trenéra Machína, jemuž údajně hrozí vyhazov v případě nezdaru?

Jsme pod určitým tlakem. Ale vždy hrajeme na vítězství, bez ohledu na to, zda je trenér v ohrožení. Hrajeme jako tým, bojujeme jako tým, táhneme za jeden provaz. Aktuálně se nenacházíme v nejlepším rozpoložení, ale určitě se zvedneme.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Utkání mezi Sevillou a Barcelonou přineslo řadu dramatických soubojů

Hodně se řeší herní systém, který uplatňujete. Je v daném směru potřeba změna?

Naše výsledky nemají nic společného s rozestavením a systémem. Nezáleží na skutečnosti, jestli hrajeme se třemi nebo čtyřmi obránci, se čtyřmi či pěti záložníky. Prostě musíme mí pořádek v defenzivě. Vyvarovat se laciných chyb a nedostávat sami sebe zbytečně pod tlak.

Jak velkou překážkou na cestě za vaším snem v podobě dalšího triumfu v Evropské lize představuje Slavia?

Jsme v osmifinále a na snadného soupeře tady prostě nenarazíme. Jde o velice fyzicky nadupaného protivníka, který hraje v obrovské intenzitě. Myslím, že naše mužstvo je lepší. Ale je potřeba předložit důkaz na hřišti.

Foto: Martin Malý

Fotbalisté Slavie při předzápasovém tréninku na stadionu FC Sevilla.

Doufáte, že do odvety v Praze pojedete za rozhodnutého stavu?

Hlavně nechceme doma za žádnou cenu inkasovat.

I proto, že na hřištích soupeřů se vám už delší dobu nedaří? Proč tomu tak je?

Fotbal je o detailech. Mám pocit, že bychom si venku mohli připravit ještě více šancí na vstřelení gólu a lépe s nimi nakládat. To musíme změnit.

Postoupí Slavia do čtvrtfinále Evropské ligy?
Ano
44,8 %
Ne
55,2 %
Celkem hlasovalo 33225 čtenářů.

Reklama

Související témata: