Hlavní obsah

Speciální host na výjimečném utkání. Nemocná holčička v Edenu okouzlila hvězdy Chelsea

Praha

Na tuhle chvíli nikdy nezapomene. Osmiletá Klára, dívenka trpící alopecií (vypadávání vlasů), byla jednou z největších hvězd večera. Nejprve byla vybrána, aby v Edenu přinesla míč na hrací plochu před čtvrtfinále Evropské ligy mezi Slavií a Chelsea. Následně si holčička svou nakažlivou radostí získala i přízeň fotbalistů Chelsea - třeba Davida Luize a Edena Hazarda. Informaci o události přinesl třeba britský The Guardian.

Foto: Facebook: League5 football futsal & freestyle Academy

Malá Klára se svým idolem Edenem Hazardem a jeho parťákem z Chelsea Davidem Luizem

Článek

Klára je Čechobelgičanka žijící v Praze - a nejraději na světě má belgickou fotbalovou hvězdu Edena Hazarda. Když dostala možnost odnést míč na hrací plochu před utkáním Slavie s Chelsea, byla nejspíš v sedmém nebi. Byla to pro ni velká věc.

Ze zápasu si navíc neodnesla pouze fantastické vzpomínky, ale i dres podepsaný hvězdnými hráči Blues. Dres, na jehož zádech je samozřejmě číslo 10 a jméno Eden Hazard.

Malá dívenka hráče Chelsea evidentně zaujala - její fotbalová akademie děkuje na svém Facebooku kromě Davida Luize a Edena Hazarda i N'Golovi Kantému a Olivieru Giroudovi za to, jak skvěle se o holčičku od začátku až do konce postarali.

Nevšední události, a tedy i zmíněné holčičky, si všiml dokonce i twitterový účet slavné Chelsea. Ta zveřejnila video, na kterém belgický záložník předává šťastné Kláře svůj dres. Na záběrech září malé holčičce oči štěstím.

Holčička přitom trpí alopecií. Jde o onemocnění, které charakterizuje vypadávání vlasů. Jeho příčiny mohou být různé.

Kláře podle všeho vůbec nezabránilo v tom, aby si čtvrteční večer užila - a díky svému skvělému, nebojácnému vystoupení a nakažlivé radosti tak může být obrovskou inspirací všem lidem, kteří s tímto onemocněním bojují.

Reklama