Hlavní obsah

Po vzpurném brankáři prahne Real! O přestupu může rozhodnout i vyhazov Sarriho

Londýn

Udělali z něj nejdražšího brankáře planety. Kepa Arrizabalaga přišel v létě minulého roku pokladnu Chelsea na dvě miliardy korun. Jenže působení španělského rodáka v londýnském klubu, s nímž pražská Slavia soupeří o místo v semifinále Evropské ligy, bude mít dost možná jepičí život. Anglická média tvrdí, že po sezoně si sbalí kufry a zamíří do Realu Madrid.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Chelsea Kepa Arrizabalaga během utkání čtvrtfinále na hřišti Slavie.

Článek

Že jde o bláznovství pouštět po roce muže, do něhož klub tolik investoval? Ale kdeže!

Borec, který do Londýna přišel z Bilbaa, okouzlil výjimečnými zákroky během sedmačtyřiceti duelů v probíhající sezoně. O jeho mimořádných kvalitách se přesvědčili i Pražané. „Jiný gólman by šance Bořila a Traoreho velmi pravděpodobně nechytil," posteskl si Jindřich Trpišovský, trenér Slavie, nad promarněnými tutovkami po úvodním duelu čtvrtfinále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Chelsea Kepa Arrizabalaga během utkání se Slavií.

Jenže Arrizabalaga si proti sobě poštval fanoušky, když v únoru při finále Ligového poháru odmítl vystřídat. Chelsea pak na penalty podlehla Manchesteru City, dost možná i kvůli zdravotní indispozici brankáře. Fanoušci běsnili a žádali Arrizabalagův odchod z klubu.

Trenér Maurizio Sarri sice nechal vzpurného brankáře jeden zápas jen na lavičce náhradníků, ale následně jej vrátil zpět mezi tyče. Nicméně vzájemná důvěra je fuč. Napjaté situace chce využít Real Madrid, jehož trenér Zidane naznačil, že chce novou jedničku. Tou měl být De Gea z Manchesteru United, ale jednání krachla. A tak je na mušce Bílého baletu Arrizabalaga.

Klíčovým faktorem asi bude osud trenéra Chelsea Sarriho. Pokud se naplní zvěsti a italský kouč dostane padáka i v případě výhry v Evropské lize a místě mezi čtyřmi nejlepšími kluby v Premier League, Arrizabalaga nebude mít důvod o přestupu uvažovat.

V případě Sarriho setrvání by se zřejmě změně dresu nebránil. A Chelsea si podle britských médií už vyhlédla náhradu. Jedničkou na seznamu je Nick Pope z Burnley, dvojkou Jack Butland z FC Stoke. Oba patří do kádru anglické reprezentace.

Reklama

Související témata: