Hlavní obsah

Hazardova rozlučka s Chelsea? Udělám všechno pro to, abychom Evropskou ligu vyhráli, říká hvězda

Záložník Chelsea Eden Hazard v penaltovém rozstřelu odvetného semifinále Evropské ligy s Frankfurtem proměnil rozhodující pokutový kop a posunul domácí do finále, kde by za "Blues" mohl nastoupit naposledy. Belgický fotbalista však víc myslí na to, aby 29. května v Baku jeho tým porazil londýnského rivala Arsenal a sezonu zakončil s trofejí.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Blíží se Hazardův konec v Chelsea?

Článek

Britská média mají jasno, že Hazard v létě po sedmi sezonách opustí Chelsea a přestoupí do Realu Madrid. "Na to nemyslím, chci vyhrát něco pro tenhle klub a tým. Pokud to bude můj poslední zápas, pokusím se udělat všechno. Pokud ne, tak uvidíme... Ještě není nic rozhodnuté, jenom chci získat trofej," řekl Hazard v rozhovoru s BT Sport.

Chelsea si z Frankfurtu přivezla nadějnou remízu 1:1 a Ruben Loftus-Cheek ve 20. minutě poslal domácí do vedení. Eintracht ale ve 49. minutě na Stamford Bridge odpověděl brankou Luky Joviče a semifinále po bezbrankovém prodloužení rozhodl až penaltový rozstřel. V něm přemožitel Slavie ze čtvrtfinále vyhrál 4:3.

Foto: David Klein, Reuters

Hostující Luka Jovič (vlevo) hledá cestu k brance Chelsea

"Myslím, že jsme odehráli skvělý zápas, ale semifinále Evropské ligy není tak snadné. Nakonec jsme zvítězili na penalty, takže máme radost. Ale neskončili jsme, je před námi ještě jeden zápas s Arsenalem," konstatoval Hazard.

"V prvním poločase jsme byli lepším týmem, ale pak jsme, jako vždycky v této sezoně, inkasovali po pěti minutách druhé půle. Vytvořili jsme si víc šancí, ale penalty jsou vždycky 50 na 50," doplnil osmadvacetiletý kapitán belgické reprezentace.

Foto: David Klein, Reuters

Fotbalisté Chelsea postoupili do finále po penaltovém dramatu

Jeho spoluhráči Loftus-Cheek a Willian doufají, že Hazard v létě neodejde. "Jsem si jistý, že všichni tady i my hráči by byli hrozně rádi, kdyby zůstal v Chelsea až do konce kariéry. Ale kdo ví, co má v plánu. Posledních sedm let byl fantastický a pomohl nám k trofejím. Ale každé jeho rozhodnutí budeme respektovat," prohlásil anglický záložník Loftus-Cheek.

"Je to jeden z nejlepších hráčů na světě. Já doufám, že zůstane, ale ve fotbale nikdy nevíte. Myslím, že myslí je dál v Chelsea. Po sezoně si možná o jeho situaci popovídáme," dodal brazilský křídelní hráč Willian.

Reklama

Související témata: