Hlavní obsah

Varování pro Spartu. Trabzonspor před klíčovým bojem posiluje, jedná i s aktuálním vítězem Ligy mistrů

Trabzon/Praha

Klíčová bitva se blíží, Spartu už příští týden čeká boj o evropské poháry. A los letenský klub dvakrát milosrdný nemá, přiřknut mu totiž byl nepříjemný soupeř v podobě Trabzonsporu. Turecký celek navíc před duelem mohutně posiluje, nedávno s ním podepsal třeba záložník John Obi Mikel, bývalá hvězda Chelsea a vítěz Ligy mistrů ze sezony 2011/2012. To ale Trabzonsporu nestačí a cílí na další hvězdu, tentokrát dokonce dvojnásobného vítěze milionářské soutěže.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Trabzonspor by rád získal dvojnásobného vítěze Ligy mistrů Daniela Sturridge.

Článek

Tím má být podle ESPN Daniel Sturridge. Anglický útočník triumf v Lize mistrů zažil hned dvakrát, nejprve se radoval - stejně jako již zmíněný John Obi Mikel - v roce 2012 s Chelsea a podruhé v právě uplynulé sezoně v dresu Liverpoolu. Během finálového zápasu ale ani jednou nebyl na hřišti, obě velká utkání sledoval pouze z lavičky. Pár dní poté, co Liverpool získal ušatý pohár, navíc v klubu skončil. Od té doby se čeká, kam 29letý Angličan zamíří.

Zájem nyní projevil Trabzonspor, který mu nabízí dvouletý kontrakt s opcí na prodloužení a připraven je také připojit příjemný podpisový bonus. A Sturridge by v Turecku mohl pomoci v podstatě okamžitě. V mezičase hledání nového angažmá si sice stihnul vykoledovat šestitýdenní zákaz činnosti za porušení pravidel o sázení, ten ale už brzy vyprší, a proti Spartě by tak útočník teoreticky mohl nastoupit.

Pro turecký klub je příchod kvalitního útočníka prioritou. Vedle Sturridge prý Trabzonspor jedná také o příchodu Emmanuela Adebayora, který naposledy působil v istanbulském Basaksehiru. O něj se ale podle The Sun zajímají i některé anglické kluby, třeba West Ham, Sheffield nebo Watford.

Reklama