Hlavní obsah

Dvojnásobný vítěz Ligy mistrů Sturridge je v průšvihu. Můžou za to sázky!

Londýn

Pokuta dva miliony korun a k tomu na pár týdnů zastavená činnost. Bývalý útočník Liverpoolu a dvojnásobný vítěz Ligy mistrů Daniel Sturridge to schytal. Devětadvacetiletý anglický fotbalista byl potrestán za porušení pravidel o sázení, když radil rodinným příslušníkům na základě informací, jež měl díky působení v Liverpoolu. Hráč si nyní hledá nové angažmá.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Dvojnásobný vítěz Ligy mistrů Daniel Sturridge má problém kvůli sázkám.

Článek

Sturridge byl původně obviněn, že regule Fotbalové asociace porušil v jedenácti případech. Podle vyšetřovatelů mimo jiné loni v lednu dodával rodinným příslušníkům a přátelům zákulisní informace o jeho možném odchodu z Liverpoolu, aby toho mohli využívat k sázení. "Vše se týkalo údajného předávání informací týkajících se fotbalu, které účastník získal na základě svého postavení," citují anglická média, čím se fotbalista provinil.

Nezávislá komise nakonec devět obvinění zamítla a uznala pouze dvě, podle kterých Sturridge radil svému bratrovi, aby si vsadil na útočníkův odchod do Sevilly. Ten si ale údajně na nic podobného nevsadil. "Mám radost, že komise uznala, že jsem slušný a upřímný svědek a že moje chování za jednoho špatného dne bylo ojedinělým činem," uvedl bývalý anglický reprezentant.

Fotbalová asociace naopak nesouhlasí a chce se odvolat. "Případ komise řešila sedm dní a výsledky rozsáhlého vyšetřování asociace byly dlouze a opatrně zváženy. Proto mě velmi mrzí, že asociace se chce proti verdiktu odvolat," prohlásil dvojnásobný vítěz Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: