Hlavní obsah

Sparta chce hrát proti Odense po zemi

ODENSE

Dánské Odense se pod zamračenou oblohou pomalu chystá na večerní bitvu o postup do skupiny Poháru UEFA. Fanoušků Sparty ve městě k vidění moc není. Skupinky s klubovými šálami se pohybují v centru a poblíž Muzea Hanse Christiana Andersena a jakmile přijde přeháňka, mizí sparťanští fandové v četných hospůdkách.

Foto: ČTK/Roman Vondrouš

Sparťanský trenér Michal Bílek

Článek

Trenér Michal Bílek ve čtvrtek kolem třetí odpoledne dořešil poslední tajenku sestavy a oznámil ji na přípravě hráčům. „Přemýšlel jsem už jen o složení útoku. Rozhodl jsem se pro Slepičku s Kuličem. O tom, že Horváth nebude hrát v základu, jsem byl rozhodnutý déle. Po pauze, zaviněné virózou a výronem v kotníku, to není na celý zápas,“ prozradil Bílek s tím, že čas Horvátha i Doška může přijít v průběhu utkání.

Taktika je jasná. „Vycházet ze zajištěné obrany a pokoušet se o brejky. Musíme dát gól, protože jeden může stačit,“ dodal kouč. Nebezpečnou levou stranu Odense budou krýt Pospěch se Řepkou a Abrahamem. Naopak Pražané chtějí využít svojí levé strany se Sylvestrem, Kladrubským a  rychlými útočníky Kuličem a Slepičkou. Místo nakopávaných míčů by měli uplatnit rychlou kombinaci.

Zápas ve Fionia Parku začíná v 19 hodin a jako hlavní ho řídí Rus Jegorov. V Odense je mlha a prší. Po bezbrankové remíze na Letné stačí Spartě jakýkoliv nerozhodný výsledek s gólem a samozřejmě vítězství. V případě bezgólového výsledku po devadesáti i sto dvaceti minutách by přišly ke slovu penalty. „Trénujeme je průběžně. Máme v mužstvu hráče, kteří jsou schopni na sebe vzít odpovědnost,“ konstatoval Bílek.

Sparta vstoupí do odvety 1. kola Poháru UEFA v následující sestavě: Poštulka - Pospěch, Řepka, Brezinský, Kadlec - Kisel, Kladrubský, Abraham, Sylvestre, Kulič - Slepička.

Reklama

Související témata: