Hlavní obsah

V Mladé Boleslavi se těší na bitvy v atraktivní skupině

MLADÁ BOLESLAV

Skupina, kterou si sice vyloženě nepřáli, ale na druhou stranu je lákavá svojí velkou atraktivitou. Tak mluví o výsledku losování základních skupin Poháru UEFA fotbalisté Mladé Boleslavi. Ti se utkají s Villarrealem, Fiorentinou, v níž působí reprezentační zadák Tomáš Ujfaluši, AEK Atény a Elfsborgem a hlavně první dva soupeři prý budou velkou prověrkou.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný

Článek

S AEK a Elfsborgem by se Středočeši podle svých slov podle papírových předpokladů měli prát o třetí postupovou pozici. "Nebrečím, ani nejásám. Neříkám, že je to dobré nebo špatné. Hratelná je každá skupina a záleží jen na nás, jak se s tím popereme. Když udržíme současnou formu, tak určitě nejsme bez šancí," řekl ČTK trenér Zdeněk Ščasný. "Na první pohled je ale jasné, že naši soupeři jsou hodně kvalitní a atraktivní," podotkl kouč Středočechů, kteří do skupiny prošli přes Palermo.

Informace o Elfsborgu bude Ščasný zjišťovat od dcery

Pro Ščasného bude zajímavý hlavně souboj s AEK Atény. Ščasný je velkým znalcem řeckého fotbalu, v tamní lize vedl OFI Kréta a hlavně Panathinaikos Atény, velkého rivala AEK, s nímž loni Boleslav ve skupině prohrála 0:1. "Počítal jsem, že někoho z řeckých soupeřů asi dostaneme, když se do skupin dostali hned čtyři. Duel s AEK pro mě bude asi nejvíc pikantní, je fakt, že ten tým velmi dobře znám a informací o něm budu mít určitě hodně," uvedl Ščasný.

Největší neznámou pro Boleslav zřejmě bude Elfsborg, úřadující švédský mistr, ale také u něj Ščasný nebude mít se zjišťováním informací problém. "Dcera Pavlína hraje za Malmö, takže toho také budu vědět dost. A navíc když jsem u ní byl na návštěvě, tak jsem švédskou ligu sledoval a nějaký přehled mám," dodal Ščasný.

Sedláček si přál anglického soupeře

Sami hráči před losem sice v duchu mysleli na jiné soupeře, než nakonec dostali, ale i tak si zprávy z Nyonu pochvalovali. "Máme krásné soupeře. Sice budou hodně silní, hlavně trojlístek Villarreal, Fiorentina a AEK Atény, ale už s Palermem jsme se přesvědčili, že můžeme vyřadit každého," řekl boleslavský univerzál Tomáš Sedláček, jehož gól a proměněná penalta v rozstřelu Boleslavi výrazně pomohly k postupu.

Sedláčka jen trochu mrzelo, že se neutká s anglickým soupeřem, kterého si vyloženě přál. "Teď se asi nejvíc těším na Fiorentinu a Tomáše Ujfalušiho," uvažoval Sedláček. Brankář Miroslav Miller měl zase trochu jiné přání: vyzvat ruský Petrohrad, kde hraje jeho velký kamarád Radek Šírl. "To by pro nás pro oba bylo hodně zajímavé, ale zase až tak mi to nevadí. Každopádně je jasné, že jsme se dostali do hodně těžké skupiny," uvedl Miller.

Miller by se ve Španělsku a Itálii ještě rád zahřál 

Ten si myslí, že je v silách týmu postoupit dál. "Důležité asi budou souboje s Aténami a Elfsborgem, v nich asi půjde o to třetí postupové místo. Záležet bude také na tom, s kým se utkáme doma a venku. Osobně bych rád jel do Villarrealu a Fiorentiny, abych si ještě před zimou trochu prohřál kosti," žertoval Miller.

Obránce či defenzivní záložník Jan Rajnoch před losem tajně pokukoval po soupeři z Anglie a hlavně po Bayernu Mnichov, ovšem ani jemu se přání nevyplnilo. Smutný však také nebyl. "Hrát třeba s Bayernem by pro nás byla velká škola, ale určitě i tak máme hodně zajímavou skupinu," tvrdil Rajnoch.

Na rozdíl od Millera by rád Villarreal a Fiorentinu přivítal doma. "Jsou to obrovsky silné týmy a doma bychom asi měli větší šance. Na druhou stranu bychom se o něco mohli pokusit ve Švédsku a Řecku, což by naše postupové šance zvýšilo," podotkl Rajnoch.

Reklama

Související témata: