Hlavní obsah

Vaclíkova Sevilla jde na AS Řím! A co pronásledovatelé českých klubů?

Nyon
Aktualizováno

Jako sám voják v poli si může připadat Tomáš Vaclík. Brankář fotbalové reprezentace je posledním aktivním českým zástupcem v Evropské lize. V osmifinále se jeho Sevilla střetne s AS Řím. Pokud jde o kluby z Řecka a Švýcarska, které ještě mohou ohrozit postavení České republiky v žebříčku koeficientů, Olympiakos narazí na Wolverhampton a Basilej při losu v Nyonu vyfasovala lepšího z dvojice Frankfurt/Salcburk. První zápasy se hrají 12. března, odvety 19. března.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Edin Džeko slaví postup AS Řím.

Článek
Fotogalerie

Je na marodce, Tomáš Vaclík ve čtvrtečním dramatickém duelu s Kluží (0:0) nechytal.

Brankář Sevilly v neděli zvládl proti Getafe kvůli zranění pouze první poločas. Podle klubového webu si česká reprezentační jednička řekla o vystřídání kvůli potížím s pravým kolenem.

Vaclík každopádně napjatě sledoval páteční los, který mu postavil do cesty obrovskou výzvu. AS Řím s kanonýrem Edinem Džekem!

Manchester United má na soupisce také Matěje Kováře, mladý český gólman však do soutěže ještě nezasáhl. Rudí ďáblové si zahrají s Lincem.

Olympiakos znovu do Anglie

Český fotbal už nemá na jaře žádný klub ve hře, přesto má šanci udržet v žebříčku národních koeficientů UEFA klíčovou patnáctou příčku a s ní i stávajících pět míst v pohárech.

Hrozbou jsou ještě Řecko a Švýcarsko s posledními zástupci na scéně.

Olympiakos ve čtvrtek senzačně vyřadil Arsenal, posledního finalistu Evropské ligy. Také v dalším kole tým z Pirea vyfasoval soupeře z Anglie, tentokrát Wolverhampton.

Basilej si musí na jméno dalšího protivníka počkat do večera, kdy by se měl odehrát odložený duel mezi Salcburkem a Frankfurtem. Eintracht doma zvítězil hladce 4:1.

Finále Evropské ligy se odehraje 27. května v Gdaňsku.

Los osmifinále fotbalové Evropské ligy:
Basaksehir - FC Kodaň
Olympiakos Pireus - Wolverhampton
Glasgow Rangers - Leverkusen
Wolfsburg - Šachtar Doněck
Inter Milán - Getafe
Sevilla (Vaclík) - AS Řím
Frankfurt/Salcburk - Basilej
LASK Linec - Manchester United (Kovář)
První zápasy 12. března, odvety 19. března.

Reklama

Související témata: