Hlavní obsah

Vzpoura na Stamford Bridge! Gólem roku je Ševčíkova životní trefa

Praha

Neprodali kůži lacino. Fotbalisté pražské Slavie sice také v dubnové odvetě čtvrtfinále Evropské ligy pozdějšímu vítězi celé soutěže podlehli (3:4), statečným odporem však londýnský Stamford Bridge nadchli. Do hlavní role se na Chelsea obsadil jindy nenápadný pracant Petr Ševčík. Jeho druhá trefa v zápase se v anketě diváků České televize stala nejhezčím gólem roku 2019.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Petr Ševčík (vpředu) se spoluhráčem Tomášem Součkem, který mu na gól roku nahrál.

Článek

Pracant ano, kanonýr rozhodně ne. Vždyť v domácí soutěži odehrál 93 zápasů a vstřelil 7 gólů. Nikdy se netrefil víc než jednou v utkání.

Památná bitva na Chelsea byla výjimkou. V 54. minutě Petr Ševčík míč jedním dotykem převzal od Tomáše Součka a druhým míč poslal nechytatelně do vzdálenější šibenice branky Kepy Arrizabalagy. Pouhé tři minuty po své první brance snížil už na 4:3 a zadělal na závěrečné drama.

„Druhá branka do sítě Chelsea byla bezpochyby nejhezčím gólem mojí kariéry. Zase takové velké množství gólů jsem nedal, takže si je zatím všechny pamatuji," líčí s úsměvem pro klubový web.

Víc střílej, nutí ho trenéři

Anglický gigant se pak o postup do posledních chvil strachoval.

„Jestli existuje něco ještě lepšího než dát gól na Stamford Bridge? Skvělý zážitek, ale asi ano, vždycky je něco víc. Tak třeba dát gól ve finále Ligy mistrů," usmívá se Ševčík.

Trenéři ho ke střelbě ze střední vzdálenosti neustále nabádají.

„Snažím se na tom pracovat, ale uvědomuji si, že můj první reflex je stále někoho spíše hledat další přihrávkou než vystřelit. Pracuji na tom ale neustále," ujišťuje autor devíti asistencí v sezoně.

Aktuální sezona je přerušená, hráči se připravují jen individuálně. Výhra v anketě je pro záložníka povzbuzením.

„V těžkém období se hodí jakákoliv motivace do přípravy, takže jsem za ocenění rád. Druhů motivace je ale daleko víc, je to něco navíc, něco extra," cení si autor nejhezčí české branky roku 2019.

Reklama

Související témata: