Hlavní obsah

Zápas Slavie proti Aston Ville ohrožen, investor Edenu dluží milióny

PRAHA

Čtvrteční zápas poháru UEFA mezi pražskou Slavií a Aston Villou může ohrozit nečekaná komplikace. Investor multifunkčního stadiónu Eden, společnost E side property limited, totiž dluží dodavateli elektrické energie téměř 2,5 miliónu korun. Pokud nebude dlužná částka do čtvrtka uhrazena, je společnost Moravia Energo připravena dodávky proudu přerušit. Zástupci Slavie ale věří, že se vše včas podaří vyřešit.

Článek

Podle úterní tiskové zprávy firma Moravia Energo zaplacení dlužné částky několikrát urgovala, přes posunutí lhůty splatnosti odběratel částku neuhradil. „E side property limited byl naposledy vyzván dne 24.10. 2008 k úhradě částky 1 887 973,78,- Kč do 31.10. 2008. Ke dni 3.11. 2008 tato částka nebyla uhrazena. Naopak se navýšila o další fakturu, jejíž lhůta splatnosti mezitím uplynula. Celková dlužná částka je tedy 2 475 225,48,- Kč,“ stojí v tiskové zprávě.

„Zatím se k věci nemohu vyjádřit,“ řekla Sport.cz marketingová ředitelka E Side Property limited Kristýna Svobodová. Zástupci Slavie obavy z ohrožení utkání nemají. „SK Slavia Praha má v Edenu nájemní smlouvu. Věříme, že se vše vyřeší, aby čtvrteční zápas nebyl ohrožený,“ uvedl pro Sport.cz tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

V pondělí probíhala jednání, pokud budou splněné dohodnuté podmínky, zápas by neměl být ohrožen. "Včera (v pondělí - pozn. red.) probíhal telefonický brífink, během nějž se zástupci E side zavázali do čtvrtka celou dlužnou částku uhradit. Pokud se tak stane, k odpojení dodávek energie nedojde," řekl Sport.cz obchodní ředitel Moravia Energo Aleš Valla.

Fotbalisté Slavie Praha měli v prvním hracím dnu základní skupiny Poháru UEFA volno, Aston Villa porazila 2:1 Ajax Amsterodam. Dalšími účastníky skupiny F jsou Hamburk a slovenská Žilina.

Reklama

Související témata: