Hlavní obsah

Švento se při nákupu lístků pro známé pořádně prohnul

Nejen fyzická a taktická příprava provázela před příletem do Žiliny k utkání Poháru UEFA fotbalistu Slavie Dušana Šventa. Rychlonohý záložník přiznal, že se tak trochu proměnil v Ježíška a zhruba dvacet svých známých a rodinných příslušníků obdaroval vstupenkami na večerní zápas. „Poprosím Boha, aby nám pomohl utkání zvládnout,“ prozradil také silně věřící sešívaný sympaťák.

Článek

Co očekáváte od večerního utkání?

Myslím si, že půjde o vyrovnaný a útočný zápas. Obě dvě mužstva musí vyhrát. Věřím, že půjde o atraktivní utkání i pro diváka. I když bude zima, doufám, že se nám bude dobře běhat a že podáme maximum z toho, co v nás je.

V lize válíte, budete z toho těžit i proti Žilině?

Mohli bychom pokračovat v tomto trendu a pokusit se na dobré výsledky z ligy navázat. Náš výkon se od toho může odvíjet. Je pravděpodobné, že po náskoku osmi bodů máme dostatečně velké sebevědomí.

Co by mohlo platit na Žilinu?

To je otázka na trenéra. Snad budeme čerpat z toho, co nás zdobilo do teď. To je kombinační a technická hra.

Vy jste se loni utkání v Žilině ve 2. předkole Ligy mistrů vinou zranění účastnit nemohl, jak jste ty dvojzápasy prožíval?

Musím přiznat, že jsem měl smíšené pocity. Tehdy jsem byl teprve dva týdny po operaci. Bylo to pro mě hodně těžké. Na tribunu jsem si musel začít zvykat z pozice diváka. Bylo mi líto, že jsem do utkání nemohl nastoupit.

Počítáte v ochozech s podporou vašich rodinných příslušníku?

Pocházím z Ružomberoku, což je od Žiliny nedaleko. Určitě přijedou známí a rodina, dohromady jich bude asi dvacet.

Kdo sháněl lístky?

To jsem měl na starost já. Musel jsem všechny lístky sehnat ještě z Prahy.

Asi nešlo jednoduchou záležitost...

Jsem rád, že se mi to nakonec povedlo. Jeden lístek přišel asi na šest set korun. Dlouho jsem doma nebyl, tak je to ode mě pro ně takový vánoční dárek.

Pomodlíte se, jako věřící člověk, za vaše vítězství?

Určitě poprosím Boha, aby nám pomohl utkání zvládnout.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.