Hlavní obsah

Karel Jarolím: David dostane vánoční dárek, když prohraje

Takový zápas tady ještě nebyl. Otec Karel už proti synovi Davidovi stál před třemi lety. Tentokrát však do fotbalové bitvy Jarolímů vstoupí i Marek, Davidův bratranec. Ať chtějí nebo ne, důležitý zápas Slavie s Hamburkem v Poháru UEFA je také prezentován jako rodinný duel. Trenér červenobílých Karel Jarolím to bere s nadhledem.

Článek

Byl jste i za této kuriózní situace se synem Davidem před zápasem v kontaktu?

Od jejich posledního nedělního zápasu jsme si volali dvakrát. Já jen doufám, že tady David ukáže, jak je slušně vychovaný... Že nás nebude moc zlobit. Však jsem mu také radil, že na rozdíl od nás mají před sebou ještě i ligu, tak ať si radši pěkně šetří síly na Kolín.

Jenže co když Hamburk v Edenu vyhraje? To by pak David od vás nedostal ani žádný dárek k Vánocům?

Tak na to nechci vůbec myslet. Přemýšlím spíš obráceně. Když u nás prohrají, tak ode mě David určitě něco dostane...

Komu vlastně bude fandit váš druhý syn Lukáš?

Někdo bude v rodině určitě spokojený... Nevím úplně přesně, jak je to rozložené. Maminka asi bude fandit spíš synáčkovi. Lukáš říkal něco v tom smyslu, aby dal David gól a Hamburk přitom prohrál. Dcera to cítí asi podobně jako Lukáš.

David minulý týden chyboval a Hamburk poté doma prohrál s Ajaxem. To Slavii moc nevyhovuje. Už jste synovi vyčinil, že vám pěkně zavařil?

Je pravda, že vzal porážku na sebe, ale u nás se to až příliš zveličilo. David sice dal zpětnou přihrávku, ale kdyby Mathijsen udělal dva rychlejší kroky, mohl situaci v pohodě zachránit. Snažil jsem se tedy syna spíš povzbudit, že fotbal takové okamžiky přináší.

Překvapuje vás, že Hamburk zatím neplní roli největšího favorita ve skupině?

V Žilině sice nehrál nejlíp, ale vyhrál tam. Hamburk pak zaváhal až s Ajaxem, který přece i s Aston Villou také patří k favoritům. Takže uvidíme. Byl bych moc rád, aby se ve čtvrtek situace ve skupině ještě víc zkomplikovala...

Reklama

Související témata: