Hlavní obsah

David Jarolím penaltu proti Slavii kopat nechtěl

PRAHA

Nejuchal jako spoluhráči. Poděkoval fanouškům, kteří dorazili do Prahy, a pak kapitán německého Hamburku David Jarolím bez projevů emocí zamířil do šaten stadiónu v Edenu. Právě přispěl k vyřazení Slavie, kterou vede jeho otec Karel a v záloze hraje bratranec Marek. "„Samozřejmě, že cítím trošku lítosti. Přál bych si, aby postoupil Hamburk i Slavia jako před třemi lety," podotkl po utkání kapitán německého celku.

Článek

„Po domácím utkání s Ajaxem, které jsem zkazil, ale bylo jasné, že do další fáze půjde jen jeden z nás. A pochopitelně jsem si přál, aby uspěl Hamburk,“ vyprávěl devětadvacetiletý záložník.

Dobře věděl, že jeho tým v Praze neoslnil. „Nehráli jsme fotbal, který by se líbil. Moc jsme toho směrem dopředu nepředvedli. Ale přijeli jsme pro tři body znamenající postup a tenhle úkol jsme splnili. Splnili jsme taktické pokyny, hráli jsme velice kompaktně a Slavii jsme nepustili do žádné šance,“ říkal David Jarolím navlečený do slávistického dresu bratrance Marka.

„Ani jsme se během utkání mockrát nepotkali. Většinou jsme jen bránili,“ rekapituloval průběh devadesáti minut čtvrteční noci David Jarolím. Po jeho průniku, který Vaniak zastavil faulem, Hamburk druhým gólem z penalty pečetil postup. „Faul to byl jasný. Ale myslím, že rozhodčí Martina vylučovat nemusel. Potrestal Slavii penaltou, červená karta byla zbytečná. Celkově řídil zápas dost zvláštně,“ uvedl.

V Hamburku patří mezi vybrané exekutory penalt. „Kdyby nešlo o Slavii, asi bych ji kopat šel. Ale za téhle situace jsem nechtěl. Navíc jsem byl tím faulovaný a v klubu ctíme dohodu, že takový fotbalista pokutový kop nezahrává,“ vysvětlil.

S otcem si po zápase promluvit nestačil, ale schůzka s rodinnými příslušníky byla v plánu, protože Hamburk odlétal z Prahy až v pátek dopoledne. „Pro tátu nebyl čtvrteční večer moc příjemný. Prohráli a ještě musel na tribunu,“ věděl David Jarolím.

Situaci, kdy po prvním gólu musel trenér Slavie opustit lavičku, neviděl. „Je pochopitelné, že trenér prožívá zápas trošku jinak než hráči. A emoce v tak důležitém utkání pracují. Nevím přesně, jak se vše seběhlo ani jestli táta asistentovi něco řekl. Ale na jeho obranu musím zopakovat, že turecký rozhodčí vedl utkání fakt divně.“

Reklama

Související témata: