Hlavní obsah

Kouč Olympiakosu po výhře nad Herthou: Nebyla to otázka štěstí

PRAHA

Český brankář ve službách Herthy Berlín Jaroslav Drobný inkasoval v boji o postup do jarních bojů v Poháru UEFA čtyři branky od Olympiakosu Pireus a Hertha se tak s letošními evropskými soutěžemi musela rozloučit. Na úkor bundesligového týmu postoupil právě Olympiakos. „Fotbal už je takový, nebyla to otázka štěstí,“ řekl po utkání kouč řeckého týmu Ernesto Valverde.

Článek

Olympiakosu stačila k postupu do další fáze soutěže remíza. Herthu navíc přivítal řecký tým na vlastním hřišti. Tým z hlavního města Německa po celý první poločas dobýval domácí branku, gólu se ale nedočkal. „Snažili jsme se přijít na to, co jsme dělali v první půli špatně. Soupeř hrál velice rychle a způsoboval nám tím problémy,“ citovala Valverdeho goal.com.

O svém jednoznačném vítězství Řekové rozhodli ve druhém dějství. Sázka na rychlé brejky se vyplatila. Drobný musel nakonec lovit míč ze své sítě čtyřikrát. „Ve druhé půli jsme byli lepší. Získávali jsme odražené míče a hráli jsme o něco rychleji,“ těšilo španělského trenéra na lavičce Olympiakosu.

Ačkoliv byl po většinu utkání aktivnější třetí tým německé bundesligy, Valverde odmítá spekulace o tom, že by jeho tým vyhrál díky štěstí. „Fotbal už je takový, nebyla to otázka štěstí,“ říkal po utkání.

Ve skupině B Olympiakos vybojoval třetí příčku za prvním Charkovem a druhým Galatasarayem Istanbul, v němž působí český útočník Milan Baroš. Olympiakos tak bude nedočkavě očekávat soupeře pro jarní část soutěže. Narazit může na týmy zvučných jmen, například na Hamburk, Manchester City či Udine.

„Los budeme samozřejmě sledovat. Budeme se připravovat jen na dalšího soupeře, dál se nedíváme,“ řekl před losem, který začíná ve švýcarském Nyonu v pátek ve 13 hodin. O hodinu dříve se soupeře dozví postupující z Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: