Hlavní obsah

Sionka s Pospěchem čeká soutěžní premiéra proti Manchesteru City

KODAŇ

České fotbalové reprezentanty Libora Sionka Zdeňka Pospěcha čeká ve čtvrtek první soutěžní zápas v tomto roce a hned proti silnému Manchesteru City. Jejich dánský klub FC Kodaň spolu s anglickým celkem a dalšími osmi týmy uzavřou program prvních duelů 3. kola Poháru UEFA.

Článek

Pro kodaňský celek bude zápas s aktuálně zřejmě nejbohatším týmem světa o to složitější, že dva měsíce nehrál soutěžní utkání, jelikož dánská liga začne až na konci února. Naopak Manchester si pokusí spravit náladu po nepovedených výkonech v Premier League, kde je po poslední porážce 0:2 od Portsmouthu až na deváté příčce.

Pomoci by k tomu měl i návrat zraněných či distancovaných hráčů. Oproti zápasu s Portsmouthem se do sestavy vrací Shaun Wright-Phillips, Micah Richards či Richard Dunne. Otazník ještě visí nad brazilskou hvězdou Robinhem. I ten by však měl být připraven nastoupit a dělat problémy především českému bekovi Pospěchovi, v jehož prostoru na pravé straně obrany se nejčastěji pohybuje.

Uznal sílu Manchesteru

"Zdeněk je kvalitní hráč, určitě si poradí i s fotbalistou kvalit Robinha," prohlásil už po losu soutěže o svém spoluhráči Sionko, který uznal sílu Manchesteru, ale zároveň nezatracoval šance na postup Kodaně. "Manchester je atraktivní soupeř a favorit, ale šance na postup je vždycky," uvedl reprezentační záložník.

Zápas s Manchesterem vyhrotil trenér Kodaně Stale Solbakken, který se opřel do přestupové politiky anglického soupeře. "Peníze, které utrácejí, jsou neuvěřitelné. Podle mě takové částky ničí fotbal. Je velký rozdíl mezi tím, co nazýváme realitou, a tím, co se děje v Manchesteru City," řekl Solbakken na adresu Manchesteru, který během jediného roku utratil za posily více než 150 miliónů liber. "Manchester City stále není tradičním evropským velkoklubem. Možná i proto pro něj všechny peníze na světě nehrají žádnou roli," dodal.

Doněck přivítá anglický Tottenham

Na rozdíl od Sionka s Pospěchem si na první soutěžní zápas tohoto roku bude muset ještě počkat Tomáš Hübschman. Jeho Šachtar Doněck sice doma přivítá další anglický celek Tottenham, ale člen širšího kádru české reprezentace o něj kvůli trestu za žluté karty přijde.

Dojde i na atraktivní souboj Fiorentiny s Ajaxem Amsterodam, do něhož jen stěží zasáhne český stoper Ondřej Mazuch, který většinou sleduje zápasy italského celku jen z tribuny. "Ajax je hvězdný soupeř, ale naším cílem je vyhrát celý Pohár UEFA, takže hodláme zvítězit," uvedl sportovní ředitel Fiorentiny Pantaleo Corvino.

Naopak Ajax se chce zápasem s Fiorentinou vyhoupnout k lepším výsledkům v lize, kde vyhrál jen jednou z posledních pěti zápasů. "Po špatné sérii je extrémně důležité vyhrát tento zápas. Pokud se to podaří, dodá nám to sebevědomí do dalších bojů," řekl trenér Ajaxu Marco Van Basten.

Reklama

Související témata: