Hlavní obsah

V Poháru UEFA se může představit pětice Čechů

PRAHA

O zbývajících šest postupovým míst svede ve čtvrtek večer souboj dvanáct evropských klubů v Poháru UEFA. V akci by se mohlo představit pět českých fotbalistů v čele s útočníkem tureckého Galatasaraye Istanbul Milanem Barošem či záložníkem bundesligového Hamburku Davidem Jarolímem. V dresu CSKA se na hřiště nepodívá bývalý hráč Slavie Tomáš Necid, protože za pražský klub už v pohárech letos nastoupil.

Článek

Pro české fanoušky bude jedním z nejzajímavějších duelu souboj mezi německým Hamburkem, jehož barvy obléká český reprezentant David Jarolím, a tureckým Galatasarayem Istanbul v sestavě s kanonýrem Milanem Barošem, jenž v letošní sezóně Poháru UEFA nastřílel již čtyři góly. Lepší výchozí pozici má Barošův tým, který v Německu uhrál remízu 1:1, ačkoli hrál dlouho v oslabení.

Kouči tureckého celku Bülentu Korkmazovi dělá velkou radost návrat Baroše po karetním trestu, jinak však trenér bude muset řešit problémy se sestavou. Na marodce jsou totiž Servet Cetin, Mehmet Topal, Emre Güngör a Tobias Linderoth. K nim o víkendu přibyl i jeden z klíčových záložníků Arda Turan, jenž si poranil koleno.

Doněck si brousí zuby na CSKA

Druhý zápas s českým zastoupením by mohl být k vidění na Ukrajině, kde za domácí Šachťar Doněck nastupuje obránce Tomáš Hübschman a v hostujícím CSKA působí Luboš Kalouda s Tomášem Necidem. Necid však nenastoupí určitě, protože hrál Pohár UEFA již za Slavii, Kalouda vysedává spíše na lavičce.

Fanoušci ruského celku hodně čekávají od brazilského střelce Vágnera Lovea, jenž jedinou brankou rozhodl úvodní osmifinálový duel. Love má na svém kontě již jedenáct přesných zásahů v soutěži a k vyrovnání střeleckého rekordu Poháru UEFA v podání současného trenéra mnichovského Bayernu Jürgena Klinsmanna mu scházejí pouze čtyři góly.

Zenit na pokraji vyřazení

Velké starosti bude mít obhájce trofeje - ruský Zenit Petrohrad s Radkem Šírlem. V domácím prostředí bude muset výběr nizozemského kouče Dicka Advocaata dohánět překvapivou dvoubrankovou ztrátu z úvodního duelu. „Jsme v podobné situaci jako před rokem,“ vzpomněl si na prohru 1:3 v Marseille Advocaat, jenž musí řešit problémy se složením základní jedenáctky. Mimo totiž jsou vykartovaní Širokov a Anjukov a zranění Hubočan s Lombaertsem, nejistý je start kapitána Tymoščuka.

Osmifinálové odvety Poháru UEFA - čtvrtek 19. března:
18:00 Metalist Charkov - Dynamo Kyjev (první zápas 0:1)
18:30 Šachtar Doněck - CSKA Moskva (0:1), Zenit Petrohrad - Udine (0:2)
20:30 Galatasaray Istanbul - Hamburk (1:1)
21:00 Aalborg - Manchester City (0:2)
21:30 Braga - Paris SG (0:0)

Reklama

Související témata: