Hlavní obsah

Straka: Do Poháru UEFA nevstupujeme jako outsideři

TEPLICE

Jako o snadné kořisti hovoří o Teplicích fotbalový Kaiserslautern před soubojem v 1. kole Poháru UEFA. Severočeši se jen usmívají. Už před rokem se s německým týmem popasovali v Intertoto cupu a bundesligového účastníka vyřadili, když doma zvítězili čtyřbrankovým rozdílem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tepličtí fotbalisté si před prvním utkáním s Kaiserslauternem věří.

Článek

"Nejsme žádní outsideři," burcuje své svěřence teplický trenér František Straka. "Prý nás pořád považují za slabého protivníka, tak doufám, že se jim to zase vymstí. V našich silách postup rozhodně je," přitakává kapitán Severočechů Pavel Horváth.

Výroky trenéra Kaiserslauternu Geretse dopálily Straku na nejvyšší míru. "Prohlásil, že když jim to nejde v lize, tak si všechno vynahradí s Teplicemi. Tak tedy uvidí! Dáme mu pepře a soli, aby si nemyslel, že si s námi budou dělat, co chtějí. Ti, kteří mě znají, vědí, že tým připravím tak, aby dobře šlapal. Ta slova jsou pro nás velkou motivací," hřímal na celá Stínadla teplický trenér.

Vydrží jen do 50. minuty

Jako asistent trenéra Cipra byl před rokem v Intertoto cupu u vítězství 4:0, když v Kaiserslauternu prohrály Teplice 2:1. "Nemůžeme to srovnávat. Soupeř má úplně jiný tým," řekl Straka. Svěřence bude nabádat k ostražité defenzívě. "Mají vynikající útočnou fázi. Klose, Lokvenc a Christov jsou skvělí. Je třeba si pohlídat standardky, při kterých jsou velmi nebezpeční jejich hlavičkáři," vypočítával přednosti protivníka teplický trenér.

Je přesvědčen, že fyzicky jsou na tom lépe jeho hráči. Alespoň tak na něj protivník, v jehož sestavě stabilně nastupuje český reprezentační útočník Lokvenc, působil při několikerém pozorování: "Co mě na Kaiserslauternu překvapilo, byla skutečnost, že vydrželi běhat jen do padesáté minuty."

Mírné obavy má Straka z bouřlivého prostředí, které očekává: "Trošku mi to nahání strach. Čtyřicet tisíc diváků umí rozpoutat peklo. Na to naši fotbalisté nejsou zvyklí, vždyť tady se klidně hraje před tři sta diváky." Kapitán Horváth se bouřlivé atmosféry nebojí: "Jestli se to podepíše, tak jen pozitivně. Vždycky je lepší hrát před plným stadiónem."

1. FC Kaiserslautern vs FK Teplice
Pravděpodobné sestavy:
Kaiserslautern: Wiese- Grammozis, Knavs, Mettomo -Tchato - Freund- Timm, Kosowski - Christov - Klose, Lokvenc.
Teplice: Poštulka - Doležal, Rada, Hunal, Leitner - Kolomazník, Voříšek, Horváth, Tesařík - Rezek, Verbíř.
od 18.15 h, nevysílá žádná televize, hlavní rozhodčí Angličan Styles
Další čeští zástupci v 1. kole Poháru UEFA
Bröndby Kodaň vs Viktoria Žižkov
Sartid Smederevo vs Slavia

Reklama

Související témata: