Hlavní obsah

Žižkov se hodlá v poháru chytit

PRAHA

Z trýznivých propadáků se chce Žižkov dostat v Poháru UEFA. Loni v něm v 1. kole vyřadil věhlasné glasgowské Rangers. Dnes na tým propadající v lize až téměř ke dnu čeká v Kodani v úvodním utkání stejné fáze soutěže relativně přijatelnější protivník - fotbalisté Bröndby.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Viktorii Žižkov čeká v prvním kole Poháru UEFA Bröndby Kodaň.

Článek

Do dánské metropole však málem Pražané ani nedorazili. Kvůli včerejšímu výpadku elektřiny to chvíli vypadalo na přistání o kus vedle, možná až v Oslu.

Třináctý tým české ligy chce proti lídrovi dánské nejvyšší soutěže uhrát lichotivý výsledek pro odvetu a chytit se před domácím duelem s Teplicemi.

"Chtěl bych věřit, že nás to nastartuje ke zlepšeným výkonům, abychom v lize začali už konečně bodovat," doufá Václav Hradecký, který se z pozice asistenta posunul na post hlavního kouče Žižkova místo Vítězslava Lavičky.

Snad s Piklem

Co s týmem, který je zjevně v krizi a v nejvyšší domácí soutěži z uplynulých pěti kol bral jediný bod? "Je z toho jediná cesta. Každý musí začít hledat chyby sám u sebe a udělat něco navíc a semknout se," reaguje kouč, který si po nedávné prvoligové premiéře odbude v Kodani i ostrý vstup do evropských pohárových soutěží.

Věří, že v pořádku budou třísla i kotník režiséra hry Pikla. Dál mu chybí zraněný útočník Stracený, ale obranu proti utkání v Olomouci může posílit o Buryána a Mikulíka.

Hra dozadu nejde

Chyba ale zjevně není jen u samotných zadáků. "Defenzívu nedělají jen dva obránci. Dobře dozadu nehraje celý tým. Musíme se vrátit k tomu, co Viktorku zdobilo - bojovnost a zajištěná obrana. Musíme se z toho dostat sami, abychom pak v lize nehráli o záchranu," říká záložník Jiří Sabou.

Teď Žižkovské čeká tým vedený bývalou dánskou hvězdou Michaelem Laudrupem. "Hrají systém 4-4-2, ale výměna míst je pro ně samozřejmostí," líčí Hradecký, jehož celek si mohl oddechnout, že se mu včera vyhnuly cestovní problémy a v podvečer trénoval na stadiónu Bröndby s kapacitou více než 30 tisíc diváků.

Bröndby Kodaň vs Viktoria Žižkov
Pravděpodobné sestavy
Bröndby: Zaza - Jonson, Wieghorst, Nielsen, D. A. Johansen - Jakobsson, Kahlenberg, Retov, Daugaard - Kamper, Bagger.
Žižkov: Pižanowski - Buryán, Mlejnský, Klimpl, Mikulík - Ščasný, Pikl, Sabou, Hottek - Oravec, Dirnbach.
Od 18 h, televize nevysílá, řídí sudí Orrason z Islandu
Další čeští zástupci v 1. kole Poháru UEFA
1. FC Kaiserslautern vs FK Teplice
Sartid Smederevo vs Slavia

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články