Hlavní obsah

Jak na Liverpool? Pořádně je zmydlit, tvrdí Řepka

Kapitán Sparty Tomáš Řepka (37) se na zápas Evropské ligy s Liverpoolem vysloveně těší. Za čtyři a půl roku, které odehrál v Anglii v dresu West Hamu, potkal nejúspěšnější anglický klub čtyřikrát, ale nikdy ho neporazil. Zná však recept, který na něj platí... „Pořádně je zmydlit."

Foto: Sport.cz

Tomáš Řepka v typickém gestu nekompromisního kapitána Sparty

Článek

Kolikrát jste proti Liverpoolu hrál?

Pokud si dobře vzpomínám, tak čtyřikrát, ale nikdy jsme ho neporazili. Dvakrát se nám povedlo s ním remízovat.

Na co z těch soubojů nejvíc vzpomínáte?

Na ty velké borce, kteří za Liverpool hráli. Anelka, Owen, Fawler, Heskey, Gerrard, Carragher... Ty dva bych měl potkat i ve čtvrtek. Za Liverpool pořád hrají. Ale mužstvo se jinak úplně změnilo.

Je to současné lepší?

To se pozná, ale tehdy dres Liverpoolu podle mne oblékali známější fotbalisté, větší osobnosti. Jenže samotná jména ještě zápas nevyhrají. Síla tehdejšího a současného Liverpoolu bude podobná. Pořád to je jeden z nejlepších týmů Evropy.

S kým jste se tehdy na trávníku nejčastěji potkával?

S jejich fantastickými útočníky, které jsem jmenoval. To byli opravdu vynikající borci, Anelka to dokazuje pořád v dresu Chelsea.

Jak vzpomínáte na Gerrarda?

Už tenkrát to byl vynikající fotbalista, tvůrce hry, tahoun mužstva. Záložník, který toho spoustu oběhá a má i fantastické zakončení. Tehdy s ním ve středové řadě hrávali i Patrik Berger a Vladimír Šmicer.

Co tenkrát na Liverpool platilo?

Tvrdá hra. My jsme to tak měli ve West Hamu postavené. Prostě Kladiváři, jak se klubu přezdívalo. Neměli jsme tak kvalitní fotbalisty, ty nejlepší vedení prodalo. Zbyl jenom Teddy Sheringham. Ostatní jsme byli fotbaloví řemeslníci, brousci. Mydlili jsme to. Hráli jsme nechuťácký fotbal, protože na lepší jsme neměli. Tak jsme soupeřům, hlavně borcům z těch slavných týmů, dali vždycky pořádně do těla. A kolikrát to fungovalo. Třeba Owen se nechal otrávit. Jak už jsem řekl, problém byl jen s Heskeyem, evropští hráči tvrdou hru moc nemilovali a nemilují.

Použijete ve čtvrtek večer na Letné stejný recept?

Oni budou chtít hrát fotbal. Upřímně řečeno, na otevřenou partii s nimi nemáme. Musíme to prostě ubojovat, hrát svoji hru, pozorně bránit, ale taky to hlavně Evropanům znechutit a dát jim i od cesty. Ale že bychom jim vyloženě nakopali, to ne. Na to nemáme v mančaftu lidi.

Co vás do zápasu ještě čeká?

V neděli máme ještě dva tréninky. V pondělí už jen jeden a po něm podepisuji ve Fan Shopu v Generali Areně od 16ti hodin svoji knižní zpověď Rebel. Po úterním tréninku dělám ve 12.40 hodin on-line pro Sport.cz. Ve středu už máme tradiční předzápasový trénink na Letné a ve čtvrtek od 21 hodin na Liverpool vlítneme...

Celý rozhovor s dalšími pikantnostmi si přečtete v pondělním Právu.

Reklama

Související témata: