Hlavní obsah

V prodloužení jsme je vyhnali z FA Cupu, vzpomíná Matějovský na vyřazení Liverpoolu

Favorit je jasný, fotbalisté Liverpoolu by podle všech předpokladů neměli ve čtvrtek z Letné odjíždět s porážkou. Jenže papírové předpoklady už tolikrát shořely... Vyprávět o tom může sparťanský záložník Marek Matějovský, který během svého působení v Anglii slavný tým z Anfield Road vyřadil v FA Cupu s podceňovaným Readingem. "Jsem realista, ale každý je k poražení," říká letenský středopolař.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marek Matějovský na tréninku Sparty.

Článek

Vzpomenete si, kolikrát jste v dresu Readingu proti Liverpoolu nastoupil?

Jednou v Premier League u nich, to jsme prohráli. Potom dvakrát v FA Cupu. Doma jsme remizovali a v odvetě na Anfield Road jsme je v prodloužení porazili.

Jsou v současném kádru Liverpoolu ještě fotbalisté, proti kterým jste nastoupil?

Je jich tam několik. S Martinem Škrtelem jsme si vždycky popovídali, vždyť jsme skoro krajani. V té době tam byli samozřejmě Gerrard s Carragherem, gólman Reina, útočník Kuyt nebo záložník Lucas Leiva, ale i další.

V čem vidíte největší sílu Liverpoolu?

Je to klasický anglický tým, hrající ve vysokém tempu. V posledních zápasech se zvedli, jsou hodně silní a nebezpeční ve všech řadách. Záleží, jak jim zápas sedne. Stát se může cokoliv.

Dá se takový tým porazit?

Jsem realista, ale každý je k poražení. Reading byl průměrný celek, přesto jsme je vyhnali z poháru. Samozřejmě všichni musíme na hřišti nechat úplně všechno a mít i štěstí. Určitě se popereme o co nejlepší výsledek.

Může to být i remíza?

Tohle nelze říct dopředu. Bude záležet na vývoji zápasu. Po něm si třeba řekneme, že remíza je super, nebo budeme hořekovat, že jsme mohli vyhrát. Uvidíme ve čtvrtek večer.

Už vám trenéři naordinovali taktiku?

Samozřejmě jsme nacvičovali různé varianty, dostali jsme základní informace o hráčích, ale to hlavní přijde na předzápasové taktické přípravě. Trenéři na ně určitě něco vymyslí.

Viděl jste Liverpool v poslední době v televizi?

Pokud to čas dovolí, tak anglický fotbal sleduju. Na soustředění ve Španělsku jsme koukali na vítězný zápas Liverpoolu s Chelsea. Výborné utkání, ale nevyděsili nás. Víme, co můžeme čekat.

Jaká je nálada v mužstvu?

Velmi dobrá a správně bojovná. Všichni se těšíme. Bude to svátek pro nás i pro diváky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články