Hlavní obsah

Berger a Šmicer budou večer fandit Liverpoolu

Karel FeltPrávo

Na rozdíl od slavných pohádkových medvědů se Patrik Berger a Vladimír Šmicer nepotkali s bývalými kamarády z FC Liverpool u Kolína, ale na Strahově. Soupeř Sparty využil ve čtvrtek dopoledne tamního tréninkového centra letenského klubu k lehké předzápasové přípravě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Patrik Berger

Článek

„Bylo to moc fajn. S koučem Kenny Dalglishem jsme si povídali nejen o fotbale. Vzpomínali jsme na roky v Liverpoolu. Samozřejmě jsem se ho ptal na sestavu, ale tu mi neřekl. Čekal jsem, že bude chtít vědět něco o Spartě, informací mají dost. Prohlídnout si Prahu prý nestihli, i když bydlí prakticky v centru na běhu Vltavy. Kenny si ani nemohl vzpomenout, kolikrát už tady byl,“ prozradil Vladimír Šmicer.

Trénink Liverpoolu sledoval zachumlán v bundě i Patrik Berger. Po něm se srdečně objal s Jamie Carragherem. „Je jediným hráčem, s nímž jsem ještě v Liverpoolu kopal. Steve Gerrard bohužel nepřijel. Povídali jsme si jen pár minut, co je nového v Liverpoolu, jak žijí rodiny. Zkrátka běžné věci, jaké si stihnou říct dva přátelé, kteří se léta neviděli,“ dodal dobře naladěný Patrik Berger, který se pozdravil i se členy realizačního týmu.

„Hráči Liverpoolu nás poznali a zdravili nás. Přeci jenom jsme v tomhle klubu nějakou stopu nechali. Vždyť jsme v jeho dresu vyhráli s Patrikem Pohár UEFA, FA Cup i Carling Cup. A já později i Ligu mistrů. To už tam Patrik nebyl... Na Liverpool nemohu zapomenout, prožil jsem tam skvělé roky a určitě se přijedu na některý jeho zápas podívat. Atmosféra stadiónu Anfield Road je nádherná. Když se po tribunách nese z desítek tisíc hrdel klubová hymna: 'You Will Never Walk Alone' ('Nikdy nepůjdeš sám') člověku se stáhne hrdlo a naskočí husí kůže,“ přiznal Vladimír Šmicer.

Na večerní zápas na Letnou se chystají s Bergrem oba. „Budu fandit Liverpoolu. Kariéru jsem ukončil ve Spartě, ale přeci jenom v Liverpoolu jsem toho zažil mnohem víc. To byly nejkrásnější chvíle mojí kariéry,“ přiznal Berger.

Šmicer, který se sejde kvůli svým výrokům po sparťanské aféře s porušením regulí o startu hráčů, omluvených z reprezentace, v pondělí u disciplinární komise, nemá obavu, že by ho čekalo na Letné něco nepříjemného. „Snad jsme normální lidi a můžeme říkat svoje názory, i když tomu druhému nemusí být příjemné,“ dodal.

Reklama

Související témata: