Hlavní obsah

Kat Celtiku znovu v ráži! Ať si dá gól i Zlatan, ale ne nám, směje se Juliš

Praha

Fotbalistům Celtiku se o něm bude zdát. Sparťanský kanonýr jim během dvou vzájemných zápasů nasázel celkem pět gólů. Zatímco borci z Glasgow naději na postup ztratili, Pražané jsou v Evropské lize stále ve hře. „Jsme zpátky! Na AC Milán ztrácíme bod, na Lille dva. Oba zbývající soupeři jsou dál než Celtic, ale připravíme se na ně. Všechno máme ve svých rukou, když dvakrát vyhrajeme, postoupíme,“ libuje si Lukáš Juliš po druhé výhře 4:1 nad Celtikem.

Hlavně že jsme vyhráli, zlepší se atmosféra, aspoň na dva dny zase bude klid, raduje se Lukáš JulišVideo: Sport.cz, AC Sparta Praha

 
Článek
Fotogalerie

Chtěl navázat na hattrick z Glasgow. Dvěma góly splnil plán. „Jsme spokojení, taky já osobně. Hlavně že jsme vyhráli, zlepší se atmosféra, aspoň na dva dny zase bude klid. Zvládli jsme zápas skvěle," oddechl si letenský kanonýr.

Po losu slíbil, že dá ve skupině víc gólů než Ibrahimovic z AC Milán. Nad hvězdným bombarďákem už vede 5:0...

„To byl žert. Ale zatím mi vychází. Mám Zlatana rád, klidně ať si nějaký gól dá, ale ne nám," směje se Lukáš Juliš.

Začíná se o něm mluvit

S pěti góly patří k nejlepším střelcům Evropské ligy. Mluví se o něm, registruje ho nejeden zajímavý zahraniční klub. Klidně se může ve skupině prodat.

„Já takhle nepřemýšlím. Podepsal jsem ve Spartě novou smlouvu. Jsem útočník, takže jsem rád za góly a za výhru," říká skromně.

Po zpackaném ligovém duelu s Českými Budějovicemi přitom mužstvo opět prohrávalo. Dokázalo však skóre otočit.

„Narozdíl od minulých zápasů jsme teď neinkasovali po chybě, Édouard zakončil skvěle. Říkal jsem Bořkovi Dočkalovi, že hned z první šance jsme klasicky dostali gól. Ale taky jsme si řekli, že budeme hrát dál. Pomohl nám vyrovnávací gól a pak už jsme byli lepší. Na začátku druhé půle nás tlačili, ale měli jen jednu šanci, pak se nám povedl brejk a bylo po zápase," kvituje Juliš.

Reklama

Související témata: