Hlavní obsah

Slavii stačí k prvenství ve skupině Evropské ligy bod, i do Leverkusenu však letěla vyhrát

Praha

Podle svých zvyklostí s dvoudenním předstihem odletěli fotbalisté pražské Slavie k závěrečnému duelu základní skupiny Evropské ligy do německého Leverkusenu. S klidem také, neboť postup do jarních vyřazovacích bojů měli jistý už po domácím duelu s izraelským Hapoelem Beer Ševa, takže ve čtvrtečním utkání s bundesligovým Bayerem půjde „jen“ o bonus. O první místo v tabulce skupiny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Lingr (vlevo) ze Slavie Praha a Karim Bellarabi z Leverkusenu.

Článek

„Stačí nám k němu i remíza, ale jak trenér pravidelně opakuje, na ni hrát neumíme. Jedeme vyhrát, protože skončit před Leverkusenem a Nice by představovalo velký úspěch,“ ujišťoval ještě na ruzyňském letišti trenérův asistent Zdeněk Houštecký.

S výpravou necestovali zranění Hovorka, Holeš a Malínský, jinak má ovšem kouč Trpišovský k dispozici kompletní kádr a bude se rozhodovat, jaké složení mužstva tentokrát zvolí.

„O základní sestavu si říkají všichni hráči. Jedno, zda v ní v předchozím utkání figurovali, nebo přišli na hřiště jako náhradníci. Naskočí do sestavy a na výkonu a hře mužstva to není vůbec znát, takže jsme samozřejmě spokojeni,“ libuje si Houštecký jménem celého realizačního týmu, jaká super konkurence v mistrovském celku panuje.

I proto touha v Leverkusenu vyhrát. I proto odhodlání nechat za sebou nejen francouzské Nice, ale i bundesligového soupeře.

„Nejsme pod tlakem, postupem jsme si své splnili, takže budeme hrát o první místo v tabulce, k němuž nám postačí i nerozhodný výsledek. Ale Leverkusen pod tlakem rovněž není, protože má účast v jarní fázi také jistý. Ukáže se proto až na hřišti,“ nechal se slyšet Trpišovského asistent, který je sám zvědav, v jakém složení německý soupeř k utkání vyrukuje a jakou taktiku zvolí.

„Před odletem jsme si rozebírali první půlhodinu z domácího zápasu, kdy hrála obě mužstva ještě kompletní. Pak ho ovlivnilo vyloučení hostujícího hráče, ale i v deseti potvrdil Leverkusen své kvality a byl nebezpečný. Proto čekáme otevřené utkání,“ připomněl Houštecký duel v Edenu, který Slavia nakonec 1:0 vyhrála.

Jak skončí závěrečný duel skupiny Evropské ligy mezi Leverkusenem a Slavií?
Vysokou výhrou Slavie
3,4 %
Těsnou výhrou Slavie
33,1 %
Remízou
24,6 %
Těsnou výhrou Leverkusenu
26,1 %
Vysokou výhrou Leverkusenu
12,8 %
Celkem hlasovalo 7608 čtenářů.

Reklama

Související témata: