Hlavní obsah

Ibra se má dobře, laškuje kouč AC Milán se Spartou. Bez kanonýra se v Praze obejde

Kdyby panovaly normální poměry, Letná by už nejspíš byla dávno vyprodaná, přestože fotbalisté pražské Sparty přišli o naději na postup. V závěrečném podzimním duelu Evropské ligy přivítají AC Milán, což by bylo pro fanoušky lákadlo z největších. Hrát se ovšem ve čtvrtek večer bude bez diváků. Zatímco Letenským jde aspoň o body a prémie, Rossoneri ještě v bitvě na dálku s Lille usilují o postup z prvního místa skupiny H.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Trenér AC Milán Stefano Pioli v akci...

Článek

První vzájemný zápas ve skupině AC Milán doma vyhrál 3:0, navíc ještě Zlatan Ibrahimovic neproměnil penaltu.

Start hvězdného kanonýra je ovšem vyloučen, kvůli zranění zadního stehenního svalu vynechal poslední čtyři zápasy svého týmu. A do Prahy ani nepřiletěl.

„Ibra se má dobře, jeho zdravotní stav se každým dnem zlepšuje. K dispozici ale budu určitě mít Rafaela Leaa, hrát by mohl aspoň na chvíli nastoupit," nechtěl trenér Stefano Pioli ještě po obědě zbytečně odkrývat karty. Po zveřejnění nominace na klubovém webu je však jasné, že Ibrahimovic ještě není připraven a ve výpravě chybí.

AC Milín ztrácí bod na Lille, takže potřebuje, aby lídr skupiny zaváhal na hřišti Celtiku Glasgow. Postup však mají oba první týmy jistý.

Nebudeme se šetřit, slibuje

„Milán je velice soutěživý tým, nebudeme se šetřit, chceme ze sebe vydat na Spartě to nejlepší a vyhrát. Nejsme na sto procentech své výkonnosti, což ani není možné, jsme ale rádi, že se daří. Každopádně musíme formu potvrzovat v každém zápase, nesmíme ustrnout," poukazuje pětapadesátiletý italský kouč.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Samu Castillejo z AC Milán slaví svůj gól v utkání proti Sampdorii.

Milán si postup do jarního play off zajistil minulý týden výhrou 4:2 nad Celtikem a zároveň mu nahrálo vítězství Lille 2:1 nad Spartou.

„Po postupu jsme měli velkou radost, teď se ale chceme soustředit na zápas se Spartou. Jsem rád, že mám k dispozici 27 hráčů, každý z nich je pro mě stejně důležitý, každý je cenným členem týmu. Pokud to ale bude možné, chtěl bych dát příležitost hráčům, kteří tolik příležitostí nedostávají," naznačuje Pioli, že AC Milán nenastoupí v nejsilnějším složení.

Rossoneri si zatrénovali ještě doma, po příletu do Prahy se půjdou hráči večer pouze projít po Letné.

Reklama

Související témata: