Hlavní obsah

Manchester United, City či Valencie? Plzni los může přihrát dalšího giganta

NYON

V létě si všichni přáli v Lize mistrů slavnou Barcelonu a vyšlo to. Teď v Plzni touží pro jarní boje ve fotbalové Evropské lize po střetu s dalším věhlasným velkoklubem a není vyloučeno, že se znovu dočkají. Viktoriáni mají šanci si poprvé zahrát v hlavní soutěži evropského poháru na čerstvě zrekonstruovaném stadiónu v Plzni. A velkou premiéru může ozdobit například duel s Manchesterem United. Plzeň už zná kompletní seznam možných soupeřů, z nichž jim jednoho určí páteční los v Nyonu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisté Plzně se možná dočkají dalšího věhlasného soupeře.

Článek

Sparta si před rokem užila, pohárový los jí k Vánocům nadělil legendární Liverpool. Letenští se tetelili blahem a v únoru pak sehráli s Reds dva vyrovnané zápasy. Sice vypadli, ale za ten zážitek jim to rozhodně stálo.

Plzeň je na tom po roce podobně. Historickým postupem do Ligy mistrů a pěti vybojovanými body svůj cíl splnila, takže teď už si viktoriáni chtějí se svými fanoušky také užívat. Tím spíše, že domácí zápasy Ligy mistrů museli odehrát v pražském Edenu a utkání šestnáctifinále Evropské ligy bude 16. nebo 23. února prvním duelem, který budou hostit zrekonstruované Štruncovy sady.

Možní soupeři pro Plzeň
Manchester United, Manchester City, Olympiakos Pireus, Valencie, Standard Lutych, PSV Eindhoven, Sporting Lisabon, Besiktas (Tomáš Sivok), Bilbao, Metalist Charkov, Schalke (Jan Morávek), Twente Enschede, PAOK Soluň, Anderlecht Brusel (Lukáš Mareček, Ondřej Mazuch), Atlético Madrid, Bruggy (Matěj Vydra).

„Pokud jde o los, chci nejatraktivnějšího soupeře, jaký v osudí bude. Na jaře už by se mělo hrát v Plzni, tak ať první zápas na zrekonstruovaném stadiónu stojí za to,“ těšil se kapitán týmu Pavel Horváth poté, co si remízou 2:2 s AC Milán zajistila Viktoria pokračování v pohárové Evropě.

Zrekonstruovaný plzeňský stadiónfoto: Právo/Petr Eret

Jestli opravdu touží po největší možné bombě, může si přát Manchester United či Manchester City. Oba angličtí giganti se s Ligou mistrů senzačně rozloučili již v základní skupině - stejně jako Plzeň.

Kromě manchesterských rivalů by rozhodně nebyly k zahození ani Valencie, Eindhoven, Schalke, Bilbao či Sporting Lisabon. Losování 2. kola a osmifinále Evropské ligy začne v pátek ve švýcarském Nyonu od 13 hodin, hned poté, co bude rozlosováno osmifinále Ligy mistrů.

Do Plzně možná dorazí i slavný Manchester Unitedfoto: Reuters/Nigel Roddis

Reklama

Související témata: