Hlavní obsah

Morávek nestíhal zvedat mobil, z plzeňského losu je nadšený

GELSENKIRCHEN/PRAHA

Telefon mu drnčel jako o závod. Od losu jarního play-off Evropské ligy už uběhlo pár desítek minut a záložník Schalke Jan Morávek byl na roztrhání. „Je to k nezastavení,“ usmíval se český borec ve službách příštího soupeře úřadujícího českého šampióna.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Jan Morávek v dresu Schalke 04.

Článek

„Osobně jsem z losu nadšený. A myslím, že lidé v klubu taky. Každý jsme to sledovali individuálně, protože trénink jsme měli naplánovaný až na čtvrtou odpoledne. Každopádně Plzeň byla jedním z protivníků, který se v šatně hodně skloňoval,“ vyprávěl ochotně Morávek.

„Myslím, že spokojeni jsou i na západě Čech. Německý klub je pro ně určitě atraktivní a budou hrát v aréně pro šedesát tisíc lidí, což je velký zážitek,“ přemítal bývalý hráč Bohemians 1905.

Momentálně léčí natržený stehenní sval. Do konce roku bude jen rehabilitovat. „Mám trošku jiný program než spoluhráči. Absolvuju procedury na stadiónu, a tak nejsme v úplně bezprostředním kontaktu. Ale i tak se lidé z klubu hned pídili po informacích. Dělal jsem rozhovor na klubové stránky. Šlo spíš jen o takové obecné informace. Každopádně pro mě vidina střetu s Plzní představuje velkou motivaci,“ popisoval Morávek.

Jan Morávek v dresu Schalke 04 (vlevo) se raduje ze své premiérové branky v Bundeslize se svým spoluhráčem Jeffersonem Farfanem.foto: ČTK/AP/Martin Meissner

„Sice v kádru Západočechů nemám vyloženě žádného velkého kamaráda, ale napnu všechny síly, abych byl zdravotně fit na začátek přípravy, popral se o místo v základní sestavě a mohl proti Plzni nastoupit,“ říkal zaníceně.

Schalke se na dovolenou rozjede ve středu, první trénink mají borci z Gelsenkirchenu 3. ledna. O dva dny později odletí na soustředění do Kataru. „Už mám domluvené nějaké masáže a procedury i doma v Česku během dovolené. Nic nechci ponechat náhodě,“ přiznal Morávek, že vánoční svátky v jeho podání zcela klidné nebudou.

Reklama

Související témata: