Hlavní obsah

Slavia je skvělý tým! Na takové soupeře jsme ale zvyklí, poukazuje kouč Leicesteru

Leicester/Praha

Aférka kolem přebytečných kilogramů brankáře Schmeichela ho nechává klidným. Sešívaní se za ni soupeři oficiálně omlouvají, Brendan Rodgers se však dopoledne soustředil na poslední trénink před odletem do Prahy. Prvního soupeře ve vyřazovací části fotbalové Evropské ligy respektuje, ale strach z něj nemá. „Jsme ve skvělé kondici,“ avizuje kouč Leicesteru do Edenu.

Foto: Michael Regan, Reuters

Brendan Rodgers, trenér Leicesteru City v akci.

Článek

Usedl před monitor k online tiskové konferenci evidentně dobře naladěný. Aby ne, když jeho tým o víkendu zmydlil mistrovský Liverpool 3:1 a na třetí příčce Premier League si hlídá přímý postup do Ligy mistrů.

Angličany zajímají různé detaily z týmu Lišek, na sešívané a jejich výjimečná fitness data padla jediná otázka. Úplně poslední...

„Slavia je skvělý tým. Má velké sebevědomí, znovu vede českou ligu a je zvyklá vyhrávat. Na druhou stranu však nepředstavuje nic, na co bychom nebyli zvyklí z Premier League," poukazuje Brendan Rodgers.

„V Praze nás čeká těžký zápas. Soupeř má velké ambice, třeba obě jeho křídla (Sima a Olayinka) jsou rychlá a skvělá. Pro nás určitě velká výzva. Máme před sebou dva zápasy a věřím, že postoupíme do osmifinále," naznačuje kouč Leicesteru, že hodně spoléhá na domácí odvetu.

O minulost se nestará

Na marodce jsou Ricardo, Justin, Castagne, Fofana a Pérez. Do základní sestavy nejspíš nepošle ani kanonýra Vardyho, který se teprve nedávno vrátil po zranění.

Jedenáctku rotuje, náročný program jeho tým výborně zvládá.

Foto: Michael Regan, Reuters

Manažer Leicesteru Brendan Rodgers s největším klenotem týmu, kanonýrem Jamiem Vardym.

„Energie v týmu je naprosto úžasná. Kluci jsou ve skvělé kondici, jak jste ostatně viděli proti Liverpoolu," připomíná Rodgers, že duel s obhájci titulu otočilo jeho mužstvo třemi góly v závěru zápasu.

S Leicesterem na podzim vyhrál skupinu, což dokázal už dvakrát – jak s Liverpoolem, tak s Celtikem. Přes první kolo vyřazovací fáze Evropské ligy se však jako trenér ještě nikdy nedostal.

„O minulost se nestarám. Zajímá mě současnost a náročný duel, který je před námi. Chceme postoupit," ujišťuje Rodgers.

Reklama

Související témata: