Hlavní obsah

Crvena zvezda se omluvila Ibrahimovicovi za nadávky při utkání

Crvena zvezda Bělehrad se omluvila útočníkovi Zlatanu Ibrahimovicovi z AC Milán za chování srbských fanoušků při čtvrtečním utkání Evropské ligy. Švédský fotbalista, který má bosenské a chorvatské kořeny, byl během zápasu terčem sprostých nadávek.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Crvena zvezda Bělehrad se omluvila Zlatanu Ibrahimovicovi za chování srbských fanoušků

Článek

Úvodní zápas druhého kola v Bělehradě, který skončil remízou 2:2, se hrál kvůli koronaviru bez fanoušků, podle agentury AP se však několik příznivců dostalo na místa určená pro funkcionáře. Během utkání pak častovali Ibrahimovice, jenž strávil duel mezi náhradníky, urážkami. Devětatřicetiletý Švéd na nadávky nereagoval, přestože srbsky rozumí.

"Urážlivé poznámky na adresu Zlatana Ibrahimovice zásadně odsuzujeme. Udělali jsme všechno pro to, aby organizace zápasu odpovídala setkání dvou velkých týmů. A nedovolíme, aby jednání jednoho primitiva poškodilo pověst pohostinnosti naší země," uvedl Crvena zvezda v prohlášení.

Fanoušci bělehradského klubu jsou podle agentury AP pověstní násilným chováním na tribunách, k němuž patří i etnické urážky Bosňanů, Chorvatů a Kosovanů, se kterými Srbsko v 90. letech při rozpadu Jugoslávie válčilo.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen