Hlavní obsah

Lišky přišly před odvetou se Slavií o další hvězdu. Maddison je mimo, potvrdil Rodgers

Leicester/Praha
Aktualizováno

Seznam absencí Lišek se rozrostl již na šest jmen. James Maddison z Leicesteru je zraněný, svému týmu bude chybět v odvetě prvního kola vyřazovací části Evropské ligy proti fotbalistům pražské Slavie. Ztrátu další hvězdy během středeční online tiskové konference potvrdil trenér Brendan Rodgers. Dále mu chybí také Iheanacho, Fofana, Justin, Pérez a Praet.

Trénink fotbalistů Leicesteru před odvetou se SlaviíVideo: Leicester City

 
Článek

Výchozí stav je po remíze 0:0 v Edenu rovnovážný. Sešívaní věří, že k odvetě budou moci poslat na hřiště přece jen o něco kompletnější tým než soupeř.

Trenér Trpišovský se musí obejít bez zraněných Davida Hovorky s Petrem Ševčíkem a rekonvalescenta Stanislava Tecla. Nejistý je start Tomáše Holeše, Alexandera Baha a Ondřeje Lingra.

Leicester zasáhla šestá absence na citlivém místě. Střední záložník James Maddison v neděli přispěl úvodním gólem k vítězství 2:1 na hřišti Aston Villy, zápas ovšem kvůli zranění nedohrál.

„James proti Slavii hrát nebude. Konzultujeme s doktory, jak ho dát rychle do pořádku. V odvetě však k dispozici určitě nebude," potvrzuje trenér Brendan Rodgers.

Maddison je pro něj velká ztráta. „Bez něj bude zápas těžký. Ale nesmím na jeho absenci moc myslet. Mám silný tým a na výběr z mnoha kvalitních hráčů. Věřím, že to zvládneme a postoupíme," ujišťuje kouč, který do druhého kola jarní vyřazovací části ještě nikdy nepřešel.

Maddisona nemůže nahradit ani vykartovaný Kelechi Iheanacho či zraněný Ayoze Pérez, další ofenzivní perly.

„Je fakt, že nám budou chybět hráči se specifickými vlastnostmi, které bychom jinak na postu ofenzivního záložníka využili," kaboní se Rodgers. „Ale se zraněními se potýkáme celou sezonu, přizpůsobíme se, jsme flexibilní," ujišťuje kouč.

Zápas v Leicesteru začne ve čtvrtek v 21:00 SEČ a kvůli opatřením proti koronaviru se bude hrát bez diváků.

Reklama