Hlavní obsah

Napadení Kúdely? Víme o tom, ujišťuje UEFA

Glasgow/Praha

Evropská fotbalová unie (UEFA) uvedla, že ví o incidentu po čtvrtečním zápase Evropské ligy mezi Glasgow Rangers a Slavií, kdy byl podle Pražanů fyzicky napaden Ondřej Kúdela. UEFA čeká na zprávu rozhodčích. Slavia v osmifinálové odvetě vyhrála v Glasgow 2:0 a postoupila do čtvrtfinále.

Ondřej Kúdela o tom, co řekl Glenu KamaroviVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Doufám, že nic podobného už nezažiju, říká po zápase na Rangers Jindřich Trpišovský

"UEFA ví o incidentu, k němuž došlo v tunelu po zápase a který se týkal několika hráčů obou týmů. Než budeme případ komentovat více, počkáme na podrobnou zprávu od rozhodčích zápasu," citovala BBC mluvčího UEFA. Fotbalová unie také čeká na zprávu týkající se údajných rasistických urážek, jichž se měl Kúdela během utkání dopustit.

Slávistický obránce ve vyhecovaném závěru zápasu, který Rangers dohrávali bez dvou vyloučených Kemara Roofeho a Leona Baloguna, po jednom z dalších nesportovních zákroků domácích s rukou zakrývající ústa cosi řekl záložníkovi tmavé pleti Glenu Kamarovi. Vyprovokoval tím na hřišti strkanici, která po částečném uklidnění na hřišti pokračovala po závěrečném hvizdu v tunelu.

Podle vyjádření Slavie na jejím oficiálním webu Kamara cestou do kabin Kúdelu napadl a zbil, a to za přítomnosti trenéra Rangers Stevena Gerrarda. Incident údajně viděli i zástupci UEFA. Český klub poté přivolal policii, která výpravu evakuovala ze stadionu do hotelu.

Gerrard na tiskové konferenci obvinil slávistického stopera z rasismu, což Slavia rezolutně odmítla a označila za smyšlené nařčení. Kúdela přiznal, že Kamarovi nadával, ale bez rasistického podtextu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: