Hlavní obsah

Ať pohádka pokračuje, vítají Arsenal v Edenu. Fanoušci ale hrozně trpí, lituje Trpišovský

Praha

Po Leicesteru se přes čerstvého skotského mistra Glasgow Rangers dopracovali ke třetí ostrovní výzvě v řadě. Fotbalisté pražské Slavie narazí ve čtvrtfinále Evropské ligy na slavný Arsenal, aktuálně desátý tým Premier League. „Jeden z největších týmů, co v osudí byly,“ zdůrazňuje reprezentant Lukáš Provod.

Doufáme, že pohádka bude pokračovat a postoupíme i přes Arsenal, přejí si po losu slávistéVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

První utkání sehrají sešívaní v Londýně ve čtvrtek 8. dubna, odveta v Edenu je naplánována o týden později, ve čtvrtek 15. dubna.

„Čeká nás soupeř, který hraje velmi kombinačně. Během sezony si prošel takovým těžším obdobím, ale hra se ustálila a jdou nahoru. Většinou hrají v rozestavení 5-3-2, předvádějí konstruktivní fotbal už od gólmana," představuje soupeře v rozhovoru pro klubovou televizi trenér Jindřich Trpišovský.

Doufám, že nic podobného už nezažiju, říká po zápase na Rangers Jindřich TrpišovskýVideo: SK Slavia Praha

„Ve vynikající formě jsou Saka, Aubameyang, Ödegaard. Technické a kombinační mužstvo s velmi rychlými hráči, tak jako Arsenal vždy byl," dodává kouč.

Věčná škoda, že se dál hraje bez diváků v hledišti.

„Pokud jsem fotbalový fanoušek, můj klub dostane během dvou měsíců tři takové zvučné soupeře a já na ně nemůžu přijít, tak musím hrozně trpět," lituje Trpišovský.

Patří mezi TOP 5 v Premier League

Mužstvo je s losem spokojené.

„Už při předchozích losech jsem si přál Arsenal, odmalička můj nejoblíbenější klub. Mám obrovskou radost, že nastoupíme právě proti nim. Je nádherné, že jsme se dostali do tak pokročilé fáze. Tam už si soupeře vybírat nemůžeme, všichni jsou strašně nároční. Jsem rád, že se znovu podíváme na Ostrovy," pochvaluje si záložník Jakub Hromada.

Ondřej Kúdela dostal do obličeje pěstí, říká šéf Slavie Jaroslav TvrdíkVideo: Sport.cz

„Úplně jsem si Arsenal nepřál, stejně jako při minulém losu jsem chtěl Manchester United. Ale pro nás skvělý soupeř, zase obrovské jméno. Je skvělé, že zase můžeme hrát s týmem z Premier League a měřit se s takovými soupeři. Doufám, že pohádka bude pokračovat a postoupíme i přes Arsenal," usmívá se jeho kolega Lukáš Provod.

„Obrovský klub, patří mezi TOP 5 v Premier League. Čeká nás velmi těžká překážka," míní Hromada.

Začnou venku, pak přijde derby

Na rozdíl od minulých kol s Leicesterem a Rangers začne Slavia ve čtvrtfinále venku. „Říkalo se, že je nevýhoda hrát první zápas doma, a ukázalo se, že jsme odvetu dvakrát zvládli. Je to asi jedno. Bez fanoušků je to stejně takové zvláštní. Možná bude lehká výhoda pro nás, ale dozvíme se až po prvním zápase," přemýšlí Provod.

„Vždy se říká, že je výhoda hrát první venku. V tomhle případě si ale nemyslím, že to tak je. Jednak z důvodu, že fanoušci bohužel nemohou být na tribunách. A zadruhé mezi dvojzápasem s Arsenalem nás čeká derby, kvůli cestování tedy mírná překážka. Ale jsme na cestování zvyklí a věřím, že budeme proti Spartě i Arsenalu úspěšní," přidává se Hromada.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články