Hlavní obsah

Hotovo! Fotbalisté Arsenalu mohou do Česka

Fotbalisté Arsenalu dostali od ministerstva zdravotnictví povolení ke vstupu na území České republiky a 15. dubna budou moci v Edenu odehrát odvetu čtvrtfinále Evropské ligy proti pražské Slavii. Na sociální síti twitter o tom informoval místopředseda představenstva vršovického klubu Tomáš Syrovátka.

Foto: Julian Finney, Reuters

Kluci, jdeme na Slavii, jako by hlásil kouč Arsenalu Mikel Arteta svým hráčům.

Článek

Kvůli trvající pandemii koronaviru stále platí mezi některými evropskými zeměmi cestovní omezení a několik pohárových pozápasů kvůli tomu muselo být přeloženo na neutrální půdu. Při cestách z Británie do Čech je potřeba nastoupit do karantény, ministerstvo zdravotnictví však v případě Evropské ligy uděluje výjimku.

K utkání do Edenu mohly v předchozích dvou kolech soutěže dorazit další dva ostrovní celky - anglický Leicester a skotský tým Glasgow Rangers. Slavia přes oba soupeře postoupila díky výhře 2:0 ve venkovní odvetě.

Červenobílí do čtvrtfinále vstoupí úvodním zápasem za týden ve čtvrtek v Londýně. Český šampion prošel mezi posledních osm celků soutěže podruhé za poslední tři sezony a proti Arsenalu bude usilovat o vyrovnání svého pohárového maxima, kterým je semifinále Poháru UEFA z roku 1996.

Reklama

Související témata: